Auto: Raliul Braşovului a ajuns la a 43-a ediţie

(PHILIPPE MERLE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
14.03.2014

Raliul Braşovului, ajuns la a 43-a ediţie, cea mai longevivă competiţie rutieră din ţară, care deschide un nou sezon competiţional în Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop, şi care, în acest an poartă numele de Tess Rally Romtelecom, se va desfăşura în perioada 20-22 martie.

În itinerarul Tess Rally Romtelecom se regăsesc probele speciale celebre, Poiana, Pârâul Rece şi Babarunca, proba regină de 27 de km care trece în judeţul Prahova, dar şi revenirea superspecialei din centrul Braşovului, un succes la fiecare includere a sa în programul competiţional, se precizează într-un comunicat transmis de organizatorii competiţiei, Clubul Sportiv Auto Blic Braşov, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Serviciului Poliţiei Rutiere Braşov şi Prahova, a Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă Braşov şi Prahova, a Grupării de Jandarmi Mobile Braşov şi Prahova.

Superspeciala din centrul Braşovului, probele de noapte, dar şi cele două speciale,Valea Ohabei şi Poiana Mărului, care nu au mai fost alergate de patru ani în această configuraţie, cât şi profilul diferit faţă de celelalte probe ale raliului, suprafaţa denivelată şi capcanele unei probe de noapte, pot oferi oricând surprize, precizează organizatorii în comunicatul de presă.

Cea mai importantă noutate a acestei ediţii o reprezintă revenirea în Piaţa Sfatului, unde vor avea loc startul şi festivitatea de premiere. Peste 50 de echipaje au confirmat până acum prezenţa la start, în frunte cu Francois Delecour/Dominique Savignoni, campionii din ultimele două sezoane, care sunt şi marii favoriţi la câştigarea întrecerii braşovene, alergând cu aceeaşi maşină care le-a adus dominaţia supremă în campionat în ultimii doi ani, Peugeot 207 S2000. Un alt pilot care va folosi în premieră 207 S2000 al firmei franceze este Simone Tempestini, care, în ciuda celor doar 19 ani, beneficiază, pe lângă un sezon cu material de top în România şi de un program extins în Campionatul Mondial de Raliuri şi în cel European.

Cel de al patrulea S2000 va fi pilotat de braşoveanul Dan Gîrtofan, care rămâne în echipaj cu Adrian Berghea, folosind o Skoda Fabia S2000, în timp ce Marco Tempestini şi Edwin Keleti vor pilota cele mai noi creaţii a celor de la M-Sport, Ford Fiesta R5. Bogdan Marişca a confirmat şi el participarea, însă clujeanul nu poate răspunde la întrebările legate de materialul de concurs şi de noul navigator, singura certitudine în ceea ce-l priveşte fiind participarea la clasa 2.

Sergiu Itu, Gergo Szabo, Adriana Raspopa, Vlad Cosma, Florin Tincescu, Silviu Dumitrescu şi bulgarul Boris Grigorov vor lua şi ei startul la Tess Rally Romtelecom. Marele absent de pe lista de start este Vali Porcişteanu, se mai arată în comunicatul de presă.

Startul festiv şi prezentarea concurenţilor va avea loc joi 20 martie, începând cu ora 19,30, în Piaţa Sfatului. Vineri, între orele 08,00-13,00 va avea loc shakedown-ul Harman — Bod, iar de la ora 15,33 probele speciale Pârâul Rece, Râşnov, Valea Ohabei, Poiana Mărului, ziua încheindu-se cu Romtelecom Braşov Rally Show de la ora 20,40.

Sâmbătă 22 martie, ultima zi a competiţiei, vor avea loc începând cu ora 09,16 probele speciale Poiana 1, Râşnov-Pârâul Rece 1, Babarunca, Cheia, Poiana 2, Râşnov-Pârâul Rece 2 şi festivitatea de premiere, prevăzută pentru ora 20,00.

Tess Rally Romtelecom ediţia a 43-a are 11 probe speciale în lungime de 137,22 km, iar lungimea totală a probelor competiţiei este de 479 de km.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor