Attila Korodi: În trei săptămâni voi exprima punctele de vedere tehnice pe subiectul Roşia Montană

Attila Korodi, ministrul Mediului şi Pădurilor a dat asigurări, miercuri, într-un interviu acordat la postul public de radio, că până la sfârşitul lunii aprilie îşi va exprima punctele de vedere tehnice în ceea ce priveşte proiectul de la Roşia Montană.

"(...) este nevoie de trei săptămâni pentru documentare, pentru că în trei ani de zile, începând cu mandatul domnului Nemirschi, de un an de zile, şi după aceea, cu mandatul domnului Borbely, de doi ani de zile, s-au întâmplat multe. Am nevoie de o updatare, de o reîncărcare a datelor, ca să am informaţii punctuale. Până atunci, voi evita să-mi exprim punctual punctele de vedere. Peste trei săptămâni voi putea să-mi exprim puncte de vedere tehnice, la diferite întrebări care mi se adresează", a declarat Korodi.

Oficialul MMP a adăugat că rolul ministerului pe care îl conduce este de a lua o decizie obiectivă pe care poate să şi-o asume.

"Eu cred că rolul ministerului şi al ministrului este acela de a da o decizie obiectivă, care poate să se asume. Ăsta va fi şi momentul în care se va da o decizie. Dar în trei săptămâni nu vom clarifica problema, dacă va fi autorizată sau nu, ci voi avea toate datele ca să spun ce se întâmplă în continuare şi ce responsabilităţi are Ministerul Mediului de a duce la bun sfârşit procedura de evaluare", a spus Attila Korodi, care a menţionat că până la finalul mandatului său se va ajunge la o decizie în ceea ce priveşte proiectul de la Roşia Montană.