ASTRA Asigurări intră în faliment

Mişu Negriţoiu
Mişu Negriţoiu (Captură Youtube)
Loredana Diacu
26.08.2015

Considerată cândva una dintre cele mai puternice firme de asigurări din piaţă, Astra va intra în faliment. Preşedintele Autorităţii de Supraveghe Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce a retras autorizaţia de funcţionare pentru Astra Asigurări şi va solicita intrarea în procedura de faliment a acestui asigurator.

”S-a întrunit Consiliul ASF şi a analizat situaţia societăţii de asigurare ASTRA. Potrivit concluziilor sunt întrunite cele trei condiţii legale care definesc starea de insolvenţă: incapacitatea vădită de plată a datoriilor exigibile cu disponibilităţile băneşti, scăderea valorilor marjei de solvabilitate disponibile, sub jumătate din limita minimă prevăzută de reglementările în vigoare pentru fondul de siguranţă şi imposibilitatea restabilirii situaţiei financiare a societăţii de asigurare-reasigurare în cadrul procedurii de redresare financiară”, a anunţat Mişu Negriţoiu, citat de B1 TV.

”La 30 iunie 2015 ASTRA înregistra o marjă de solvabilitate disponibilă negativă, un coeficient de lichiditate de 0,03 şi un necesar de capital de aproximativ 960 de milioane de lei. În urma analizei, Consiliul ASF a hotărât închiderea procedurii de redresare financiară a societăţii ASTRA, revocarea şi încetarea atribuţiilor de administrator special ale KPMG Advisory, retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii ASTRA asigurări, constată starea de insolvenţă a societăţii ASTRA şi solicită intrarea în procedură de faliment”, a mai spus şeful ASF.

Potrivit Hotnews, Astra Asigurări are 1,8 milioane de asiguraţi şi 2,5 milioane de poliţe. Din calculele ASF, Astra ar avea de plătit pentru aceste poliţe 700 milioane lei, iar Fondul de Garantare are disponibilităţi de aproape 1 miliard de lei.

Negriţoiu a mai precizat că principala preocupare a ASF în perioada următoare va fi protejarea intereselor clienţilor ASTRA şi menţinerea stabilităţii sistemului de asigurări.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor