Asamblarea telescopului spaţial James Webb în "time-lapse". Clip video spectaculos

Telescopul Spaţial James Webb al NASA
Telescopul Spaţial James Webb al NASA (screenshot tramite video Youtube)

Un videoclip prezintă Telescopul Spaţial James Webb al NASA, acum fiind un observator complet asamblat, care efectuează deplasări şi mişcări ample, asemănătoare celor pe care le va efectua în spaţiu.

În 2019, Telescopul Spaţial James Webb al NASA a sărbătorit asamblarea completă a mecanicii şi electronicii celui mai mare şi mai puternic observator ştiinţific spaţial construit vreodată. Înseamnă că cele două jumătăţi ale telescopului Webb s-au unit fizic, cablajele şi instalaţiile electrice fiind conectate.

După asamblare, echipa telescopului a trimis cu succes comenzi către cele cinci straturi ale protecţiei solare, concepute pentru a proteja oglinzile şi instrumentele ştiinţifice ale observatorului de lumină şi căldură, în principal de Soare.

Asigurarea succesului misiunii unui observator de această scară şi complexitate este un efort provocator. Toate componentele principale ale telescopului au fost testate individual prin medii simulate pe care le va întâlni în timpul lansării şi în timp ce orbitează la un milion de mile de Pământ.

„A fost o călătorie incredibilă pentru a ajunge aici. Telescopul spaţial James Webb al NASA este acum un set complet şi este cunoscut fapul că este cel mai puternic telescop spaţial creat vreodată de omenire", a declarat Mark Voyton membru al echipei de integrare şi testare a telescopului Webb de la Goddard Space Flight Center al NASA din Greenbelt, Maryland.

Clipul video de 59 de secunde a fost creat de cameramanii de la NASA Goddard şi filmat în camera sterilizată din Northrop Grumman, în Redondo Beach, California.

Lansarea telescopului spaţial James Webb este programată în 2021.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură