Armata israeliană respinge un atac al militanţilor Hezbollah

Soldaţi israelieni stau pe transportoarele lor blindate în partea israeliană a Înălţimilor Golan, 21 august 2015.
Soldaţi israelieni stau pe transportoarele lor blindate în partea israeliană a Înălţimilor Golan, 21 august 2015. (Captură Foto)

IDF a oprit, luni după-amiază, un atac terorist Hezbollah de-a lungul frontierei cu Libanul, potrivit unor afirmaţii ale armatei israeliene, care a deschis focul asupra mai multor grupări susţinute de Teheran, ce ar fi intrat pe teritoriul israelian.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, gen. Hidai Zilberman, a negat rapoartele libaneze, potrivit cărora o celulă Hezbollah ar fi tras rachete antitanc ghidate în timpul incidentului.

„Urmează câteva zile tensionate”, a spus el, sugerând că ar fi posibil să apară mai multe atacuri.

Atacul a fost efectuat ca represalii pentru uciderea unui luptător Hezbollah într-un presupus atac aerian israelian în Siria săptămâna trecută, potrivit agenţiei Reuters.

Celula, cu un număr de trei sau patru persoane, a fost respinsă înapoi pe teritoriul libanez cu mitraliere de către israelieni, care au folosit şi foc de artilerie grea, a afirmat Zilberman.

"O celulă care s-a strecurat în Israel în timpul zilei, cel mai probabil nu erau acolo la picnic", a declarat Zilberman jurnaliştilor.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu şi ministrul Apărării, Benny Ganz, au plecat de la sesiunea Parlamentului israelian pentru a se deplasa la sediul militar Kirya din Tel Aviv.

Gantz a declarat, la o întâlnire cu facţiunea partidului său Albastru-Alb, că cei care provoacă Israelul "vor descoperi o armată hotărâtă şi alertă, care este gata să-i protejeze pe cetăţenii Israelului şi suveranitatea acestuia".