Argeşul, lovit din nou. 12 copii de şapte ani ajunşi în spital cu toxiinfecţie alimentară

La o zi după ce 19 elevi gălăţeni au fost internaţi în spital după ce au consumat laptele şi cornul de la scoală, 12 copii din Piteşti au ajuns şi ei la spital, cauza părând să fie mâncarea de la şcoală.
.
. (Epoch Times România)

UPDATE: La secţia de primiri urgenţe a spitalului de Pediatrie Piteşti s-au prezentat, până duminică, 26 de copiii cu vârste între şapte şi nouă ani, care prezentau diverse simptomatologii. În spital au rămas internaţi 11 copii, starea lor fiind stabilă, iar doi au fost transferaţi la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeşean de Urgenţă din Piteşti, relatează stirileprotv.ro.

UPDATE: Numărul copiilor internaţi a ajuns la 12, iar unul dintre aceştia a fost diagnosticat cu adenovirus, potrivit Digi24.ro.

* * *

11 elevi din Piteşti au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară. Alţi doi copii au fost duşi de către părinţi direct la Bucureşti, la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş. Copiii, elevi la Şcoala 16, au şapte ani, iar medicii au confirmat pentru o parte dintre aceştia prezenţa adenovirusului, relatează Realitatea.net.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică s-a deplasat la Spitalul de Pediatrie din Piteşti şi a demarat deja o anchetă. Potrivit sursei citate, copiii au consumat mâncare de la şcoală, fiind vorba de o unitate de învăţământ cu program prelungit.

"Copiii se află internaţi sub supraveghere medicală. Au starea de rău general-vărsături şi diaree (...) după ce au servit masa joi după-amiază la şcoală, în programul after-school. Echipele comune de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş şi de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor au demarat verificările, a început o anchetă epidemiologică.", a declarat prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, pentru Digi24.

Cazul din Argeş vine la o zi după ce alţi 19 elevi de clasele I-IV din comună gălăţeană Pechea au fost internaţi la Spitalul de Copii din Galaţi cu toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat la şcoală lapte şi corn.

Copiii, cu vârste cuprinse între 11-14 ani, au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, fiind ulterior transferaţi la Spitalul de Copii din Galaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură