Arabia Saudită încalcă regimul de încetare a focului

Clădiri distruse de loviturile aeriene saudite în capitala yemenită Sana’a.
Clădiri distruse de loviturile aeriene saudite în capitala yemenită Sana’a. (Captură Foto)

Armata saudită a lansat vineri peste 12 rachete asupra Yemenului, încălcând un regim de încetare a focului declarat chiar de Arabia Saudită în mijlocul agresiunii sale militare împotriva ţării sărăcite.

Vineri, forţele saudite au lansat cel puţin 8 rachete asupra taberei de refugiaţi al-Mazraq în provincia nord-vestică yemenită Hajjah, situată în apropierea graniţei cu saudiţii. Nu au existat rapoarte imediate cu privire la posibile victime, a raportat reţeaua de televiziune prin satelit în limba arabă al-Masirah.

În plus, alte şase rachete lansate de forţele saudite au lovit regiunea al-Husamah din provincia nord-vestică Sa’ada.

Aceste atacuri au avut loc la numai o zi după ce armata yemenită a lansat o ameninţare îndrăzneaţă împotriva Arabiei Saudite, susţinând că încălcarea armistiţiului declarat în 12 mai va primi un răspuns puternic.

Aşa zisul regim de încetare a focului a intrat în vigoare la aproape şapte săptămâni după ce Arabia Saudită, fără mandat ONU, a lansat o campanie de atacuri aeriene pentru a submina mişcarea yemenită Houthi Ansarullah, care controlează în prezent capitala şi provinciile majore ale Yemen-ului, şi pentru a-l readuce la putere pe preşedintele Abd Rabbuh Mansur Hadi, un aliat ferm al Riadului.

Coordonatorul ONU pentru Probleme Umanitare în Yemen, Johanned van der Klaauw, a declarat vineri că peste 1.600 de oameni au fost ucişi şi peste 6.200 au fost răniţi de la intensificarea conflictului yemenit la sfârşitul lunii martie.

El a adăugat că aproximativ 450.000 de oameni au fost strămutaţi ca urmare a luptelor continue.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe