Arabia Saudită declară ilegală Frăţia Musulmană: "Sunt un grup terorist"

Mioara Stoica
07.03.2014

alte articole

Ample proteste  în Egipt,  împotriva preşedintelui  islamist Mohamed Morsi şi a mişcării 'Fraţii musulmani' (arhivă)
Ample proteste  în Egipt,  împotriva preşedintelui islamist Mohamed Morsi şi a mişcării 'Fraţii musulmani' (arhivă) (MAHMUD KHALED / AFP / Getty Images)
Mioara Stoica
07.03.2014

Frăţia Musulmană a fost declarată ilegală şi pusă de Riad pe "lista neagră". Regele cheamă acasă saudiţii care au "îmbrăţişat jihadul": altfel riscă până la 20 de ani de închisoare.

Arabia Saudită a introdus Frăţia Musulmană pe lista neagră a grupurilor teroriste. În urmă cu câteva luni Egiptul a interzis, de asemenea, organizaţia islamistă. Această mişcare reprezintă încă o condamnare a grupului Frăţiei Musulmane a fostului preşedinte egiptean Mohamed Morsi. O mare preocupare pentru Riad o reprezintă şi o posibilă revenire în ţară a extremiştilor saudiţi care se află în acest moment în Siria.

"Lista neagră " a regatului saudit include, de asemenea, mişcarea libaneză şiită Hezbollah, militanţii Al-Qaeda ai Statul Islamic Irak şi Levant (Isis) şi cei ai Frontului al-Nusra, care luptă împotriva forţelor preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Riad a impus, de asemenea, militanţilor saudiţi care au plecat să lupte în Siria pentru Isis şi al-Nusra - care ar fi de numărul sutelor - să depună armele şi să se întoarcă acasă în termen de 15 zile. În caz contrar, vor fi urmăriţi penal şi se vor confrunta cu sancţiuni de până la 20 de ani de închisoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor