Apel inedit după demersul prin care Toader încearcă să blocheze eventuala sa debarcare din Comisia de la Veneţia

Ovidiu Raeţchi
Ovidiu Raeţchi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a reacţionat, luni, după scrisoarea deschisă adresată de Tudorel Toader membrilor Comisiei de la Veneţia cu scopul de a bloca o eventuală rechemare a sa din funcţia de reprezentant al României în prestigioasa instituţie internaţională.

“Am o propunere: haideţi să îi arătăm lui Tudorel Toader şi, pe de altă parte, să demonstrăm Comisiei de la Veneţia ce credem despre mandatul pe care fostul ‘ievaluator’ neobosit şi-l laudă acum singur şi să îi trimitem şi noi mesaje domnului Gianni Buquicchio! Adresa e publică: venice@coe.int. După ce a urmat tacticos direcţiile trasate de Dragnea - de adaptare a legilor justiţiei la interesele actualului tinichigiu de la Rahova, domnul Tudorel Toader se teme azi că va fi revocat din Comisia de la Veneţia şi rescrie istoria ultimilor ani, pictându-se singur în reformist”, a afirmat Raeţchi.

De asemenea, deputatul PNL a subliniat că cetăţenii români, care au ieşit în Piaţa Victoriei timp de 3 ani, nu vor uita de “ievaluările partinice” al lui Tudorel Toader.

“Pierdut, probabil, în ‘dinamica legislativă plină de interese, competenţe şi controverse’, nu pare să îşi amintească rolul distructiv al ‘ievaluărilor’ sale atât de partinice. Eu sunt convins însă că cetăţenii îşi amintesc mult mai bine motivele pentru care au stat, timp de 3 ani, în Piaţa Victoriei şi au cerut justiţie independentă. Şi că vor împărtăşi aceste motive şi Comisiei de la Veneţia”, a adăugat Raeţchi.

Reamintim că Tudorel Toader a trimis o scrisoare deschisă către membrii Comisiei de la Veneţia, în frunte cu preşedintele instituţiei Gianni Buquicchio, prin care încearcă să blocheze o eventuală rechemare a sa din postul de reprezentant al României în prestigiosul for internaţional.

În scrisoarea respectivă, Tudorel Toader se spală pe mâni de tot ce s-a întâmplat rău în justiţie în perioada în care PSD şi ALDE aveau frâiele puterii şi subliniază că el va "rămâne ataşat valorilor constituţionale promovate de către Comisie".

În acelaşi timp, fostul ministru al Justiţiei le-a trimis o listă de "reuşite" colegilor săi din Comisia de la Veneţia, printre care se numără "refuzul de a promova" ordonanţe de urgenţă pe amnistie şi graţiere, sau pe Codurile penale.

Pe scurt, Tudorel Toader s-a prezentat drept un fel de salvator al Justiţiei. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne