Apa structurată – un mister încă nerezolvat

Apa structurata este numit un cluster. În clustere (grupuri) se va forma o moleculă de apă şi structura sa.
Apa structurata este numit un cluster. În clustere (grupuri) se va forma o moleculă de apă şi structura sa. (npblog.com.ua)

Apă structurată. Apă glacială. Apă vie. Un mare mister pe care omenirea caută în mod neîncetat să-l dezlege. În urma numeroaselor studii, oamenii de ştiinţă au descoperit noi fapte şi proprietăţi ale apei structurate, care sunt de-a dreptul fascinante.

8 000 000 000 000 000 000 000 000 (8 septilioane) – atâtea molecule sunt conţinute într-un pahar cu apă, potrivit calculelor cercetătorilor. O constatare interesantă, dar nu ar fi mai important să-i cunoaştem compoziţia chimică sau cum sunt aranjate moleculele? Savanţii au demonstrat că atunci când structura apei se modifică, se schimbă compoziţia sa chimică şi microbiologică şi vice versa.

Orice tip de apă are o structură stabilită, iar schema poziţionării moleculelor diferă de la caz la caz. Spre exemplu, în apa glacială, cea de izvor sau cea structurată se formează fulgi de zăpadă simetrici cu 6 colţuri, iar în apa care a fost supusă prelucrării tehnologice (ţevi, filtre, etc), cristalele de apă sunt asimetrice şi par a fi rupte.

Asupra structurii apei pot influenţa atât temperatura, presiunea, câmpurile magnetice, cât şi oamenii. Experimentele efectuate de cercetători au arătat că structura apei se schimbă sub influenţa radiaţiilor emise de cuptoarele cu microunde, telefonul mobil şi televizor. Apa se poate schimba şi graţie sunetelor, imaginilor, precum şi cuvintelor pronunţate în preajmă. Se pare că apa este un fel de bio-computer, care are memorie şi dispozitive de retransmisie.

Conform cercetărilor savantului japonez, Masaru Emoto, ca să obţinem o apă structurată de calitate, trebuie să o facem să ”asculte" muzică clasică sau să spunem câteva cuvinte frumoase în apropierea acesteia. Totuşi, multitudinea de argumente prezentate nu este luată în considerare, teoria sa fiind puternic criticată de comunitatea ştiinţifică modernă.

Descoperirile fascinante obţinute în urma folosirii apei structurate au reuşit să impresioneze rasa umană încă cu o jumătate de secol în urmă: recolta obţinută din seminţele înmuiate în apa glacială a crescut de două ori, în timp ce perioada de maturare a acestora s-a redus semnificativ; s-a mărit de două ori rezistenţa animalelor la infecţii; pisicile batrâne, după ce au băut apă glacială, şi-au restabilit funcţia de reproducere, etc.

Apa structurată ajută la eliminarea toxinelor din organism şi încetineşte procesul de îmbătrânire. Un consum constant ne permite normalizarea metabolismului, îmbunătăţirea circulaţiei sângelui, dispariţia durerilor de inimă şi îmbunătăţirea vederii. Întrebuinţarea apei structurate este benefică pentru toate funcţiile organismului. În Anglia, Austria, Germania au fost chiar create instituţii specializate ce practică efectuarea tratamentelor şi cercetărilor asupra proprietăţilor curative ale acesteia.

În zilele noastre, tot mai mulţi oamenii apelează la calităţile benefice ale unui astfel de ”elixir revigorant”, observând reducerea greutăţii corpului, îmbunătăţirea stării generale de sănătate, scăderea tensiunii arteriale şi chiar reducerea firelor cărunte.

În plus, apa stucturată este eficientă şi în eliminarea unor vicii profund înrădăcinate, cum ar fi dependenţa de cofeină, alcool şi droguri. Băuturile alcoolice, ceaiul şi cafeaua au un impact negativ asupra creierului şi deshidratează organismul, susţin oamenii de ştiinţă. La rândul său, apa este cea mai bună băutură tonifiantă şi nu posedă efecte secundare.

Este ştiut că lichidul din interiorul celulelor corpului nostru este foarte bine structurat. Pentru asimilarea apei obişnuite pe care o bem, organismul foloseşte o anumită cantitate de energie pentru a o structura. Aşadar, dacă consumăm apă structurată, ne putem scuti corpul de efectuarea acestei funcţii suplimentare.

Pentru a supravieţui, fiinţele umane trebuie să consume apă în fiecare zi. Chiar şi atunci când nu ne gândim, corpul trimite un semnal în formă de sete. Pentru a evita dezvoltarea multor boli grave, medicii recomandă consumul zilnic a cel puţin opt pahare de apă.

Apa de la robinet este supusă clorurării tot pentru binele nostru, doar că utilitatea acesteia trezeşte în ultimul timp tot mai multe suspiciuni şi suntem nevoiţi să căutăm alternative. Mulţi sunt sceptici referitor la apa structurată, dar cine ştie, poate că tocmai aceasta ar putea fi una dintre soluţii la multiplele probleme de sănătate cu care se confruntă specia umană în etapa actuală.