Antonescu, nou atac la Oprescu: "Primăria, nu Parlamentul, prinde câinii de pe stradă!"

Crin Antonescu, preşedinte PNL
Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)
Gina Zaragiu
09.09.2013

Dosar penal în cazul copilului ucis de câini în Capitală

Procurorii de la Parchetul General audiază în cursul zilei de azi mai multe persoane care ar putea fi acuzate de moartea lui Ionuţ. Printre acestea se află şi Aurica Anghel, bunica lui Ionuţ. Bunica, în vârstă de 63 de ani, trebuie să explice de ce a lăsat copiii nesupravegheaţi, cât timp a trecut de când aceştia au plecat de lângă ea şi cum s-a produs, de fapt, tragicul eveniment.

Pe lângă Aurica Anghel, în faţa procurilor vor veni şi angajaţii unui adăpost din sectorul 2, deoarece trei dintre câinii care l-au omorât pe Ionuţ le-ar aparţine.

Al patrulea animal se află înregistrat ca fiind adoptat de Asociaţia Caleidoscop.
Haita care l-a sfâşiat pe copil era formată din şase câini, şi se află în prezent, la Centrul Teritorial Veterinar, din sectorul 2, până când se va stabili ce se va întâmpla cu ei.

Problema eutanasierii

Dacă părerile pe tema eutanasierii câinilor vagabonzi, la nivel naţional, sunt împărţite, părerile bucureştenilor nu sunt împărţite a declarat Crin Antonescu duminică seara, la Digi24 "Cadru legal avem, nu trebuie niciun referendum pentru asta (...) Probabil că legea se va adopta în sensul eutanasierii. La ce mai e bun sensul referendumului?", a întrebat el.

"Nu ar fi trebuit să se ajungă la eutanasiere, dar nu cred că mai avem ce face altceva în acest moment", a afirmat preşedintele Senatului, menţionând că "un referendum e chiar culmea, bani cheltuiţi, timp pierdut".

În opinia lui Antonescu, alta e problema şi anume "prinderea acestor câini, strângerea şi, mai departe, e de văzut ce s-a făcut în ani de zile, ce se poate face în acest moment". "Primăria, nu Parlamentul, prinde câinii de pe stradă!".

"Într-o altă ţară, am fi asistat la demisii"

Crin Antonescu a declarat, joi la Cluj, că nu susţine organizarea unui referendum local în care bucureştenii să se pronunţe asupra eutanasierii în masă a câinilor comunitari.Mai mult, el a declarat că este de acord cu varianta propusa de preşedintele Traian Băsescu în care maidanezii ar fi strânşi de pe străzi iar apoi, după o perioadă de graţie în care pot fi adoptaţi, sa fie eutanasiaţi.

Duminică, liderul PNL a mai declarat la Digi24, că un referendum precum cel din 6 octombrie nu înseamnă decât bani cheltuiţi şi timp pierdut. Antonescu susţine că referendumul propus de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, nu are sens şi a precizat că într-o altă ţară un incident, cum a fost moartea unui copil de patru ani, s-ar fi lăsat cu demisia primarului.

“Nu pot spune eu în locul altuia şi probabil că nu are nicio valoare dacă aş spune: Dacă eram eu primar general mi-aş fi dat demisia. (…) Sorin Oprescu e primar general datorită voturilor bucureştenilor, USL i-a dat o susţinere politică – mă rog, după părerea mea nici decisivă, pentru că , ca primar independent mai avea un mandat în spate – eu sunt de acord ca într-o altă ţară am fi asistat la demisii, a primarului în primul rând”.

Antonescu a admis că "într-o altă ţară, dacă un om era muşcat de un câine, era o ştire mare, la noi a ajuns să moară un copil!"

Oprescu nu este susţinut de USL pentru a face referendum

Crin Antonescu susţine că USL îl va susţine în continuare pe Sorin Oprescu şi consideră că în problema maidanezilor vina este a tuturor decidenţilor politici, nu doar a primarului.

“Noi am susţinut proiectele primarului general şi suntem gata să le mai susţinem. Nu e vinovăţia, pentru că este o vinovăţie a primarului general, nu poţi să spui că nu-i, e o vinovăţie a mai multora, şi a noastră, a celor care am avut oameni în Consiliul General. Problema asta trebuia să fie prima, chiar înaintea salubrităţii, a deszăpezirii, nu a statuilor, a florilor şi altele şi toţi, nu doar Oprescu, toţi nu au dat o importanţă. Nu poţi să vii să spui că nu ai bani. (…) E o problemă complicată şi nu se pune problema susţinerii politice. Dar în chestiunea asta, cu referendumul, nu avem cum să susţinem. Cred că, la noi, consilierii i-au votat referendumul lui Sorin Oprescu, dar asta nu înseamnă că referendumul are sens”, a mai precizat Antonescu.

Antonescu înţelege şi de unde a venit ideea referendumului: "cred, sincer, că primarul, sub imperiul emoţiei, a simţit nevoia să se ducă cumva către oameni. Cred că mai e timp ca, raţional, decizia să fie anulată".

Poziţia PDL la Oprescu

Organizaţia PDL Bucureşti l-a atacat pe Oprescu săptămâna trecută şi a considerat că USL "îl acoperă" pe primarul general, Sorin Oprescu, în tragedia copilului omorât de câini fără stăpân în Capitală, democrat-liberalii cerând demisia edilului şi adoptarea unei OUG privind câinii comunitari, reiterând că primăriile de sector nu au atribuţii în programul de gestiune a câinilor fără stăpân, aceasta fiind atribuţia exclusivă a primarului general.

PDL mai susţine că Guvernul USL are obligaţia de a da imediat ordonanţă de urgenţă care să rezolve această problemă pentru că majoritatea USL din Parlament amâna de pe o săptămână pe alta adoptarea legii, iar în acest timp alţi copii pot cădea victime câinilor fără stăpân.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor