Anne Jungănaru, actual secretar de stat în Ministerul Mediului, cercetată penal alături de Adrian Severin

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), sediul central.
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), sediul central. (Epoch Times România)

Fosta secretară a europarlamentarului Adrian Severin, Anne Jungănaru, este urmărită penal de procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în acelaşi dosar cu fostul social democrat sub suspiciunea de fraudare a bugetului Uniunii Europene (UE), relevă B1 TV. Jungănaru a fost numită de premierul Victor Ponta secretar de stat în Ministerul Mediului.

Anne Jungănaru a fost, în perioada 2005-2012, reprezentanta PSD în Consiliul de Administraţie al TVR. Chiar şi după ce conducerea Televiziunii Române s-a schimbat în urma venirii la putere a Uniunii Social Liberale, Anne Jugănaru a fost menţinută în funcţie până când noul Consiliu de Administraţie a fost invalidat de către Curtea Constituţională.

De asemenea, procurorii DNA au descoperit că actualul secretar de stat în Ministerul Mediului era implicată în scandalul "Mită contra amendamente" în care este cercetat şi europarlamentarul Adrian Severin.

Cercetările arată că Anne Jugănaru, asistenta europarlamentarului, şi soţul acesteia au fraudat bugetul UE prin înfiinţarea a şase firme. Societăţile comerciale au fost utilizate pentru a încheia zeci de contracte de consultanţă false cu cabinetul lui Adrian Severin. Prejudiciul se ridică la peste 400.000 de euro.

Deşi Comisia Europeană (CE) ceruse României să elimine din Guvern politicienii cu probleme de corupţie, premierul Victor Ponta a decis să o numească, printr-un ordin semnat chiar de el, pe Anne Jugănaru secretar de stat în Ministerul Mediului.