Ernst Strasser, protagonist alături de Adrian Severin, într-un caz de mită - 4 ani de detenţie

Ernst Strasser
Ernst Strasser (DIETER NAGL / AFP / Getty Images)

Fostul parlamentar Ernst Strasser a fost condamnat, luni, la patru ani de închisoare pentru corupţie, după ce a acceptat propunerea unor jurnalişti sub acoperire să modifice legi în PE în schimbul unor sume de bani, scandal în care a fost implicat şi Adrian Severin, scrie Die Presse.

Decizia Tribunalului vienez nu este definitivă, iar avocaţii săi au anunţat că vor face recurs.

Strasser, fost ministru de interne, s-a declarat nevinovat, argumentând că a suspectat că în spatele lobbyştilor s-ar fi aflat servicii secrete.

În perioada 2010-2011, jurnaliştii britanici Jonathan Calvert şi Claire Newell s-au dat drept reprezentanţi ai unor firme de lobby şi le-au propus mai multor europarlamentari sume de până la 100.000 de euro anual pentru modificarea unor legi în Parlamentul European.

Doar trei eurodeputaţi „au căzut în plasă”: Strasser, Adrian Severin şi Zoran Thaler, fost ministru sloven de externe.

Strasser şi Thaler au demisionat din Legislativul European, în timp ce Adrian Severin a demisionat doar din PSD, dar continuă să fie membru al PE.

Dosarul său se află la DNA care a extins anul trecut ancheta în cazul eurodeputatului pe care îl suspectează că ar fi folosit acte false pentru obţinerea unor fonduri din bugetul Parlamentului European.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe