Angelina Jolie în dublă ipostază: producător şi îndrumător pentru fiul său, Maddox

Angelina Jolie
Angelina Jolie (JOSEPH EID / AFP / GettyImages)

Celebra actriţă Angelina Jolie pregăteşte un film despre genocidul din Cambodgia, ţara de origine a fiului său adoptiv, Maddox, iar acesta va face parte din distribuţie.

Jolie, care va fi şi producătoarea peliculei, îşi va face timp pentru a-l îndruma pe Maddox în film, lucru deloc uşor având în vedere că este necesar să-i explice unui copil ce reprezintă un genocid şi cum trebuie să interpreteze rolul.

Filmul este o producţie Netfkix şi va apare la sfârşitul anului 2016, fiind o adaptare după volumul „First They Killed My Father: A Dauther of Cambodgia Remembers”, în care se vorbeşte despre supravieţuitorii regimului criminal instituit de Khmerii Roşii. Cartea care stă la baza scenariului a fost scrisă de activista cambodgiană Loung Ung care avea 5 ani în 1975, atunci când Khmerii Roşii au ajuns la putere şi a început genocidul.

Actriţa a declarat că a fost foarte impresionată de carte şi de experienţa autoarei care explică cum trebuia să se antreneze pentru a fi un „copil soldat”, după ce a fost despărţită cu forţa de familia sa.

„Am aprofundat această înţelegere şi situaţia în care trăiesc copiii în război. (....) Am fost profund afectată de cartea lui Loung. Acea carte m-a ajutat să înţeleg în profuzime şi pentru totdeauna modul în care copiii percep războiul şi sunt afectaţi de amintirile emoţionale cauzate de acesta”, a afirmat cu tristeţe frumoasa actriţă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură