Andrei Năstase: Demisia lui Harunjen nu-l va scăpa de judecata unei justiţii independente. Lumea întunecată a lui Plahotniuc se scufundă

Chiar dacă îşi anunţă demisiile, cei vinovaţi, cei care au tranzacţionat demnitatea poporului oricum trebuie să răspundă, să explice de ce au făcut acest lucru şi trebuie să-şi asume alegerile făcute, a afirmat ministrul de Interne.
Andrei Năstase
Andrei Năstase (Epoch Times România)

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, consideră că demisia anunţată joi, 11 iulie, de către procurorul general, Eduard Harunjen, face parte dintr-un "troc criminal" cu Consiliul Superior al Procurorilor (CSP). Mai mult decât atât, aranjamentul prin care sistemul se opune schimbării demonstrează că lupta guvernării pentru eliberarea Moldovei trebuie să continue, „iar noi trebuie să fim la fel de vigilenţi!”.

„Am spus încă de la preluarea mandatului de Ministru al Afacerilor Interne că demisia nu te poate absolvi de vinovăţii. Sesizarea mea cu privire la activitatea procurorului general al Republicii Moldova a fost respinsă de o majoritate constituită din dorinţa toxică de a se opune schimbării.

Acţiunile mele nu vizează oameni, ci caută să readucă la baza societăţii noastre principii şi reguli care să garanteze reforma ireversibilă a sistemului juridic, al instituţiilor şi valorilor care trebuie să ne guverneze corect şi sănătos comunităţile şi ţara”, a declarat Andrei Năstase, într-un live postat pe pagina sa de Facebook.

În context, şeful MAI a precizat că cei vinovaţi, cei care au tranzacţionat demnitatea poporului trebuie să răspundă, să explice de ce au făcut acest lucru şi trebuie să-şi asume alegerile făcute, dând de înţeles că depunerea mandatelor nu este suficientă.

„Nu despre Harunjen este vorba, nu despre toţi cei care asemenea lui au călcat în picioare destine la comanda unuia sau altuia, sau din proprie iniţiativă. Este vorba despre noi, toţi ceilalţi, care luptăm de ani de zile pentru dreptul nostru legitim la libertate.

Este vorba despre vieţile noastre, despre anii pierduţi, despre teroarea în care ne-am crescut copiii. Este vorba despre modul în care ne-au stăpânit, ne-au jefuit şi umilit, ne-au supravegheat vieţile, ne-au urmărit, hăituit şi interceptat telefoanele”, a adăugat Năstase.

Totodată, liderul Platformei DA a punctat că CSP nu are şi nu va avea niciodată puterea de a decide prin vot dacă un procuror este sau nu vinovat pentru cele greşit făcute sau, la fel de grav, pentru cele nefăcute!

„Demisia lui Harunjen nu-l va scăpa de judecata unei justiţii independente. Aşa cum CSP nu-şi va mai putea apăra călăii. Vremurile se schimbă, aşa şi ţara! Lumea întunecată a lui Plahotniuc se scufundă deja, iar Moldova noastră, a tuturor, va primi ceea ce i se cuvine! Adevărul!”, a conchis ministrul de Interne.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe