Andrei Năstase cere României sprijin pentru Mitropolia Basarabiei. Expert: Acesta caută aliaţi în locuri greşite

Societatea moldoveană are nevoie de stat laic funcţional pentru oricine. Liderul Platformei DA se pare însă că vrea mai multă biserică, afirmă Dionis Cenuşă.
Dionis Cenuşă, analist politic de la Chişinău
Dionis Cenuşă, analist politic de la Chişinău (facebook.com)

Preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, în cadrul unei conferinţe la Bucureşti a Fundaţiei Universitare a Mării Negre a declarat că acordarea capitalului public dinspre Bucureşti spre Chişinău ar trebui să fie condiţionat în continuare de stat de drept, democraţie, libertăţi, susţinerea unor firme deja existente, a businessului şi ”de ce nu, a Mitropoliei Basarabiei din Republica Moldova”.

În context, politologul de la Chişinău Dionis Cenuşă a ţinut să sublinieze că societatea are nevoie de stat laic funcţional pentru oricine. O parte din opoziţia extra-parlamentară se pare însă că vrea mai multă biserică.

”Nu demult, Năstase cerea ca votanţii din Moldova să meargă la referendumul anti-LGBT, promovat de biserica română, acum el vrea condiţionarea asistenţei tot în beneficiul aceleiaşi biserici. Desigur, nicio coincidenţă nu este”, a adăugat analistul concluzionând că ”unii din opoziţia de la Chişinău caută aliaţi în locuri greşite”.