Igor Dodon: Patriarhul Rusiei Kiril va vizita R. Moldova în 25-28 octombrie

Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill.
Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill. (Getty Images)

Preşedintele Igor Dodon a anunţat că patriarhul rus Kiril va vizita Republica Moldova în 25-28 octombrie de aceea la o întrevedere avută, miercuri, cu patriarhul moldovean Vladimir ar fi discutat detaliile vizitei menţionate.

Şeful statului a ţinut să noteze pe pagina sa de Facebook că, pentru prima dată, patriarhul Rusiei va vizita nordul şi sudul Moldovei. Programul prealabil al vizitei este următorul: pentru data de 25 octombrie, Catedrala „Naşterea Domnului” din Chişinău; la 26 octombrie, Kiril urmează să viziteze oraşul Bender; la 27 octombrie – Comrat, iar la 28 octombrie - Bălţi.

În concluzie, Igor Dodon şi-a exprimat convingerea că Mitropolia Moldovei îşi va păstra pentru totdeauna unitatea cu Biserica Ortodoxă Rusă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe