R. Moldova va primi un grant de la Banca Mondială pentru interconectarea energetică cu România

Banca Mondială
Banca Mondială (gov.md)

Republica Moldova va beneficia de un grant de circa 410 mii dolari SUA din partea Băncii Mondiale pentru interconexiunea sistemului energetic naţional cu cel al României.

Comisia politică externă şi integrare europeană a Legislativului a aprobat, în şedinţa de miercuri, 10 octombrie, avizul consultativ pentru iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Acordului de Grant cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare/Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare.

Potrivit Parlamentului moldovean, grantul va fi oferit ţării în vederea realizării Proiectului "Piaţa energetică transparentă" şi este destinat pentru realizarea măsurilor preparatorii implementării Proiectului de interconectare electrică.

Proiectul "Piaţa energetică transparentă" urmează să contribuie la îmbunătăţirea eficienţei şi securităţii aprovizionării cu energie electrică a consumatorilor din R. Moldova, crearea unei pieţe de energie electrică transparentă şi competitivă, precum şi integrarea ei cu piaţa regională de energie electrică a UE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe