Andreea Pora: Antena3, proletcultismul şi batjocorirea românilor

Andreea Pora
Andreea Pora (captură Revista22)

O mulţime de analişti au scris despre faptul că în urmă cu două seri, Antena 3 prin Sinteza Zilei a comis un linşaj mediatic asupra jurnaliştilor consideraţi “basişti”: Robert Turcescu, Ion Cristoiu, Andreea Pora, Mircea Marian şi alţii.

Nu prea scriem de Antena3 pe acest web. Încercăm să ne prefacem că nu există. Cu toate acestea cazul este într-adevăr peste poate.

Emisiunea, care excelează în vehicularea resentimentelor faţă de Traian Băsescu şi a celor care îl susţin, chiar şi pe departe, s-a întrecut pe sine. Postul a difuzat un material “comic”, pe care Gâdea l-a prezentat drept ”pamflet” care prezintă un personaj “ipotetic” - menţionând totuşi numele Andreei Pora.

Sceneta de jalnică pomenire, goală de orice urme de bun simţ, era pusă în scenă de "artişti" ai trupei iComedy. Însăilarea s-a dovedit îmbibată de mesaje de grotă şi mi-a umplut odaia de un "umor" grobian, lumpen, gregar. De fapt o lungă listă de jigniri.

Nu era nimic hilar în producţia respectivă. Doar o nesfârşită dramă. Drama unui popor ce n-a ştiut să-şi apere valorile adevărate, atunci când i-au fost furate. Un popor care a ajuns să considere lipsa acestora drept normalitate. Un popor care i-a abandonat prea repede pe cei care au reprezentat repere morale, cei care au rezistat, de-a lungul timpului, puhoiului de lături revărsate peste România.

Ni se trage de la comunism şi ateism şi de la nefericita noastră coabitare cu ele.

Comuniştii ajunşi la putere au avut un program prin care intelectualii erau etichetaţi “duşmani ai poporului”, “elemente declasate” etc., deşi mulţi erau doar patrioţi cu glagorie în cap. Masele au fost educate – folosind ura de clasă, minciuni şi teorii retardate – să urască valorile şi pe cei care le susţineau cu tărie în faţa prăpădului. Se numea prolet-cultism. O cultură a valorilor întoarse pe dos, o formă de "artă" pentru cei mai venali oameni ai vremii, care erau folosiţi de Partid pentru a-l instaura şi menţine la putere.

După ’89, când aparatnicilor le-a trecut spaima că vor fi linşaţi în stradă de români, invectivele şi ura au apărut din nou în “presa” română, mai ales prin ziarul lui Corneliu Vadim Tudor, care a devenit în scurt timp o tribună de la care se revărsau haznalele urii reşapate sub mottoul lui Petru Rareş: „Vom fi iarăşi ce-am fost şi mai mult decât atât!”.

S-a schimbat ceva?

Haideţi s-o luăm cu evidenţele: prin difuzarea materialului, Antena 3 nu a reuşit decât să se înjosească pe sine, pe telespectatorii săi, ca să nu mai vorbim de cei care lucrează acolo.

O întrebare pentru “specialiştii în ştiri” de la Antena3: vă puteţi uita în ochii domniilor voastre după acest episod? Fără jenă? Istoria ne pune pe toţi la locurile noastre. N-aveţi un Dumnezeu, totuşi? Bun, dacă n-aveţi, puteţi intui ce se poate întâmpla în viitor? Până unde se va merge? Au fost semnalate deja incidente în care “jurnaliştii” de la Antene au fost huiduiţi (la protestele Roşia Montana de exemplu), sau cazuri în care reporterii au minţit cu privire la postul la care lucrează, pentru că le era jenă să recunoască.

O întrebare pentru românii pe care i-a încântat materialul: vă gândiţi că sunteţi folosiţi? Că mâine aţi putea să fiţi în locul Andreei Pora (indiferent de eventualele convingeri politice)? Dacă toţi adversarii Antenei 3 ar fi reduşi la tăcere prin asemenea manevre sub orice critică, chiar credeţi că lucrurile ar merge mai bine în România?

Cât despre Andreea Pora - asemenea lucruri n-ar trebui s-o afecteze deloc. Dimpotrivă: ar trebui să înţeleagă şi mai bine de ce face ceea ce face. Realitatea care va urma în scurt timp nu va lăsa loc de iluzii.

Există oameni care au suferit torturi şi injurii nesfârşite în închisori, la mâna brutelor needucate ale Partidului Comunist, care nu aveau nimic sfânt, ci doar urmau orbeşte misiunea încredinţată de Partid - de a decima crema societăţii româneşti în orice fel.

Răul are multe capete şi o doză uimitoare de abjecţie. Dar şi un timp limitat de viaţă. Lucrurile care dau în extrem, se întorc la 180 de grade. Pare de necrezut, dar vom trăi şi vom vedea!

Andreea, nu te lăsa niciodată dezamăgită!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne