ANAF şi DIICOT au descins la Dragonul Roşu

DIICOT
DIICOT (facebook.com)
Loredana Diacu
26.06.2015

Inspectorii Antifraudă din cadrul ANAF, însoţiţi de procurori ai DIICOT efectuează vineri dimineaţă un control la complexul Dragonul Roşu din Capitală.

Potrivit unor surse hotnews, este vizat sectorul textilelor într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciul estimat la peste 30 de milioane de euro. Compania Dragonul Roşu SA a derulat în 2014 afaceri de 61,7 milioane de lei, obţinând un profit net de 23,6 mil lei (32% marja profitului) cu doar 8 angajaţi.

Dragonul Roşu găzduieşte peste 5.500 de magazine şi are un istoric bogat în controale şi amenzi. Indiferent de sancţiunile aplicate, evaziunea la Dragon a continuat.

În aprilie 2015, inspectorii ANAF au dat amenzi în valoare de 1,287 milioane lei, în urma unui control la Dragonul Roşu 3, confiscând bunuri şi bani în valoare totală de 255.447 lei, dintre care 200.000 lei în numerar şi bunuri în valoare de 55.447 lei.

În acest dosar, cu un prejudiciu estimat la 100 de milioane de dolari, au fost arestaţi 15 cetăţeni chinezi şi un român, acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani, dintre aceştia trei chinezi fiind arestaţi, restul suspecţilor fiind puşi sub control judiciar. Alţi doi cetăţeni chinezi sunt căutaţi, iar cererea procurorilor de arestare preventivă în lipsa a acestora va fi judecată luni de Tribunalul Ilfov.

Compania Dragonul Roşu SA, membră a Niro Group, a fost înfiinţată în anul 2003 şi a fost considerată, ani de zile "Perla Coroanei" în patrimoniul lui Nicoale Dumitru, zis Niro, actualmente urmărit penal în dosarul Microsoft.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor