Amnistie şi graţiere prin OUG? Gorghiu: Dragnea să vină în Parlament, bărbăteşte, să audă şi alte puncte de vedere

Fosta şefă PNL, Alina Gorghiu, nici nu vrea să ia în calcul scenariul vehiculat în presă potrivit căruia liderul PSD Liviu Dragnea va da undă verde amnistiei şi graţierii prin ordonanţă de urgenţă.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)

PSD a câştigat alegerile parlamentare, iar Liviu Dragnea a făcut majoritate cu un singur scop: să dea legea amnistiei şi a graţierii - "de ce gândite împreună, cred că e misterul secolului!" - pentru a-şi rezolva situaţia personală, a acuzat sâmbătă, pe contul său de Facebook, fosta şefă PNL Alina Gorghiu.

"Încă înainte de alegeri a dat sfoară în ţară că va rezolva acesta problemă a multora din PSD, dar şi din alte partide, dacă va câştiga alegerile. Iar oamenii l-au crezut, l-au finanţat la greu, l-au sprijinit, iar acum e obligat să livreze. Acum beleaua: Tot dnul Dragnea a tot zis după alegeri că vrea reconciliere naţională, că vrea parteneriat pe teme mari, bune pentru ţară, cu Opoziţia, că vrea ca Parlamentul să fie o instituţie respectată, nu o anexă a propriului Guvern... şi câte şi mai câte poveşti vânătoreşti în opinia mea", a declarat Alina Gorghiu.

Dacă ar fi să îl credem pe liderul PSD, asta ar înseamna, potrivit fostei şefe PNL, că scenariul din ce în ce mai vehiculat de presă, că dă OUG pe amnistie şi graţiere, este fals, pentru că un asemenea proiect trebuie discutat, dezbătut cu parlamentarii, cu societatea civilă, cu factorii decidenţi din sistemul judiciar, Consiliul Superior al Magistraturii etc.

"Şi ar fi o discuţie frumoasă, necesară, amplă, mult în contradictoriu, dacă PSD-ALDE nu ar evita-o: despre răspunderea magistraţilor, despre corelarea codificărilor penale cu deciziile CCR, despre caţi ani ar trebui să ţină un procuror un dosar în sertar astfel încât omul respectiv să nu simtă că-i este amputată libertatea de expresie sau acţiune, despre termenele de prescripţie luând exemple de drept comparat, despre pedepse alternative la închisoare, proiect liberal depus de câteva luni, care ar rezolva mare parte din suprapopularea penitenciarelor, despre cum o prevedere nu se dă niciodată pentru un om cu dedicaţie", a afirmat Alina Gorghiu.

Potrivit fostei şefe PNL, orice om, oricât de interesat ar fi de efectele acestei reglementări, nu poate găsi argumente pentru lipsă de transparenţă şi lipsă de dezbatere.

"Deci nici nu vreau să iau în calcul că dnul Dragnea îşi va da prin OUG o amnistie care să-i rezolve problema personală, ci va veni în Parlament, bărbăteşte, pregătit să audă şi alte puncte de vedere, chiar dacă democraţia şi libertatea cuvântului pot să doară uneori" a mai precizat Alina Gorghiu.