Alţi doi deputaţi doresc să facă parte din grupul lui Tăriceanu

Flori Mladin
05.07.2014

alte articole

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)
Flori Mladin
05.07.2014
Încă doi deputaţí membri ai PNL au anunţat că pleacă din partid la formaţiunea lui Călin Popescu Tăriceanu. Aceştia sunt Octavian Bot şi Virgil Guran, potrivit Mediafax.

Octavian Bot, deputat aflat la al patrulea mandat, a declarat că nu şi-a depus demisia din PNL, dar că apartenenţa sa la acest partid încetează când se va alătura Partidului Liberal Reformator.

"În momentul actual Partidul Naţional Liberal este în derivă şi, după cum ştim, un vas aflat în derivă are nevoie de un comandant care să-l redreseze şi se pare că acest comandant este tocmai Traian Băsescu. În urmă cu câteva luni, vreme de vreo trei ani, PNL lupta în USL alături de PSD împotriva regimului Băsescu şi iată că de ceva timp PNL vrea să se unească cu regimul Băsescu, pentru că regimul Băsescu înseamnă PDL, nicidecum Partidul Mişcarea Populară. Or, această ambiguitate, această schimbare de mesaj politic mie mi se pare foarte gravă", a afirmat Octavian Bot.

Deputatul consideră că PNL ar fi condus de un grup de oameni ajunşi în fruntea partidului "prin aranjamente". "Partidul (Naţional Liberal - n.r.) în momentul de faţă este condus de un grup de oameni ajunşi acolo prin aranjamente şi vă dau un singur exemplu: nu se poate ca numărul doi în partid este un domn Petrache care a fost şeful campaniei electorale la alegerile europarlamentare, când s-a socotit că alegerile europarlamentare au reprezentat un eşec pentru PNL, iar acum este răsplătit şi e numărul doi în partid", a menţionat acesta.

În ce îl priveşte pe Klaus Iohannis, deputatul susţine că acesta ar fi un "personaj politic inventat din bunătatea domnului Antonescu".

Deputatul Virgil Guran din Prahova a informat că se va înscrie în noua formaţiune politică a lui Tăriceanu, precizând că nu mai este membru PNL.

Acesta a fost ales într-un colegiu uninominal din judeţul Prahova şi este nemulţumit de decizia luată de PNL de a fuziona cu PDL, precum şi de atitudinea preşedintelui PNL Prahova, Mircea Roşca.

"Atât timp cât PNL în Prahova este condus de Mircea Roşca şi în stilul lui dictatorial, eu nu pot să fac parte din aceeaşi structură cu el. În al doilea rând, am o anumită jenă faţă de oameni pentru că ne-au ales pentru că eram în USL. Am înţeles, nu a funcţionat USL, dar chiar să trec dintr-o dată în partea cealaltă, cu tot respectul pentru cei din PDL, unii îmi sunt chiar prieteni, dar mi se pare prea de tot. Ştiu că într-un viitor mai îndepărtat sau mai apropiat trebuie să existe un partid de dreapta puternic", a precizat Virgil Guran.

Anterior, o serie de parlamentari din PNL au anunţat că vor pleca din partid în urma deciziilor luate la Congres şi că se vor alătura formaţiunii pe care o va înfiinţa Călin Popescu Tăriceanu. Printre aceştia se numără foştii miniştri Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea, dar şi deputaţii Graţiela Gavrilescu, Nicolae Alexandri, Sorin Teju, Ion Cupă, Nicu Marcu, Viorel Teodorescu, Viorel Palaşcă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor