Alin Ţucmeanu ajunge la "Beciul Domnesc" din fotoliul de la Ministerul Sănătăţii

Alin Ţucmeanu, eliberat marţi din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii ca urmare a reţinerii sale într-un dosar de corupţie, ajunge în arest preventiv.
(photos.com)

Fostul secretar de stat Alin Ţucmeanu şi omul de afaceri Cristinel Vodislav vor fi cercetaţi în stare de arest preventiv, au decis marţi seară magistraţii Tribunalul Bucureşti.

Decizia nu este însă definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti, însă este executorie, ceea ce înseamnă că cei doi vor merge după gratii.

Alin Iulian Ţucmeanu a fost reţinut, luni seară, de procurorii DNA sub acuzaţia de luare de mită şi complicitate la dare de mită. Aceeaşi decizie a fost luată de procurori şi în cazul lui Spiridon Cristinel Vodislav, reprezentant de fapt al unei societăţi comerciale suspectat de dare de mită.

"În perioada iulie – noiembrie 2015, inculpatul Ţucmeanu Alin Iulian, în calitate de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a acceptat promisiunea unei sume de bani neprecizată din partea inculpatului Vodislav Cristinel Spiridon, pentru a aproba finanţarea unui contract privind achiziţia de aparatură medicală, în valoare de 2.207.100 lei plus TVA, subsecvent acordului cadru încheiat între o unitate spitalicească şi societatea reprezentată de acesta din urmă.

Totodată, inculpatul Ţucmeanu Alin Iulian, l-a ajutat pe inculpatul Vodislav Cristinel Spiridon să ia legătura cu persoanele abilitate să încheie acel contract şi a insistat pe lângă acestea în acest sens, asigurându-le de "seriozitatea" omului de afaceri şi de faptul că acesta îşi va onora promisiunea de a le remite suma totală de 60.000 de euro", se arată în ordonanţa de reţinere remisă de procurorii DNA.

Agenţia anticorupţie, care a beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, a anunţat că în cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Potrivit Hotnews.ro, Alin Iulian Ţucmeanu a fost numit secretar de stat la Ministerul Sănătăţii în aprilie 2014, el fiind considerat neoficial "omul lui Gabriel Oprea" din minister. El este membru în partidul condus de Gabriel Oprea şi coordonează "echipa UNPR Sector 2, zona 4".