Agresorii poliţiştilor vâlceni atacaţi în timpul unei misiuni au fost prinşi

Marcel Vela
Marcel Vela

Poliţia i-a identificat şi reţinut pe agresorii celor doi poliţişti din Vâlcea atacaţi în timpul unei misiuni, a transmis, miercuri, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Agresorii - două persoane -, depistaţi pe raza municipiului Slatina, au fost reţinuţi şi se află în custodia Poliţiei.

"Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a solicitat inspectorului general al Poliţiei Române ca unul dintre adjuncţi să meargă personal în judeţul Vâlcea pentru a verifica situaţia la faţa locului şi pentru a lua măsuri ca pe viitor să nu se mai repete astfel de cazuri în care viaţa poliţiştilor este pusă în pericol. Nu ne referim aici la un control ci, la un sprijin profesional pe care Inspectoratul General al Poliţiei Române trebuie să-l acorde structurilor din teritoriu pentru evitarea unor situaţii critice.

Cei doi agresori au fost depistaţi în cursul acestei dimineţi pe raza municipiului Slatina în urma activităţilor investigativ-operative dispuse de procurorul de caz, cu sprijinul specialiştilor din cadrul Biroului de Operaţiuni Speciale Vâlcea şi al Inspectoratului de Poliţie Olt. Suspecţii au fost conduşi la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani în vederea audierii şi luării măsurilor legale de către procurorul de caz", a declarat Dajbog, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul MAI.

Purtătorul de cuvânt a mai precizat că unul dintre poliţiştii răniţi a fost transferat la un spital din Bucureşti pentru a-i fi acordate îngrijirile necesare urmând, din ce se ştie, să fie supus unei intervenţii medicale.

Monica Dajbog a mai comunicat faptul că ministrul de Interne s-a sesizat şi în cazul dramei de la Timişoara, unde doi copii şi mama unuia dintre ei au murit în urma unei dezinsecţii şi că a dat dispoziţie să se verifice toate societăţile comerciale care deţin sau comercializează substanţe şi produse chimice folosite pentru serviciile de deratizare.

Reamintim că doi poliţişti au fost loviţi în noaptea de marţi spre miercuri după ce au urmărit un şofer fugar în localitatea Călină, judeţul Vâlcea.