Adina Florea, procuror de caz în dosarul Kovesi: Totul a plecat de la sesizarea lui Sebastian Ghiţă

Propunerea ministrului Justiţiei Tudorel Toader pentru şefia DNA, Adina Florea, este procurorul de caz în noul dosar penal care o vizează pe Laura Codruţa Kovesi.
Adina Florea
Adina Florea (Epoch Times România)
Ana Ion
14.02.2019

Dosarul în care a fost citată ca suspect fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi a plecat de la o sesizare depusă de fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă, în decembrie anul trecut, a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, procurorul-şef adjunct de la Secţia pentru investigarea magistraţilor, Adina Florea.

Întrebată despre afirmaţiile fostei şefe DNA potrivit cărora ar fi un dosar vechi de 10 ani, procurorul a replicat că "este un dosar ca urmare a unei sesizări a lui Sebastian Ghiţă din decembrie 2018."

"De ce a apărut azi?", insistă o jurnalistă.

"Este o anchetă în desfăşurare, nu am cum să vă vorbesc despre lucrul acesta", a precizat Adina Florea.

"Ar putea să-i îngreuneze candidatura la Parchetul European?", a continuat reporterul.

"Din punctul meu de vedere eu nu pot să vă spun decât că este o anchetă în curs de desfăşurare în care se vor respecta toate drepturile şi libertăţile tuturor persoanelor, demnitatea persoanelor cercetate şi, în primul şi în primul rând, se va respecta legea", a răspuns Adina Florea.

(...)

"Nu este vorba despre nicio legătură între activitatea personală a unora dintre persoanele cercetate şi stadiul anchetei. Stadiul urmăririi penale de la acest moment a impus începerea urmăririi penale. (...) Aceste întrebări ale dumneavoastră par să fie presiuni care se fac cu privire la o anchetă în curs de desfăşurare", a mai adăugat Adina Florea, potrivit Mediafax.

Reamintim că Laura Codruţa Kovesi urmează să fie urmărită penal pentru abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă chiar într-un moment în care se află în cursă pentru şefia Parchetului European. În replică, fosta şefă DNA a acuzat "o răzbunare" şi o încercare de a-i fi sabotate şansele să ocupe prestigioasa funcţie la nivel european. Vezi aici reacţia fostei şefe DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor