Wilfried Martens, reales ca preşedinte al Partidului Popular European

Preşedintele PPE, Wilfried Martens. (JEAN-PAUL PELISSIER / AFP / Getty Images)
Cristina Boiangiu
18.10.2012

Wilfried Martens, preşedintele Partidului Popular European, a fost reales în funcţie miercuri seara, la al 21-lea Congres care are loc la Palatul Parlamentului din Capitală. Noul său mandat are durata de trei ani, iar Martens a obţinut 91% din voturi.

El ocupă această funcţie din 1992, când a fost ales la Congresului de la Atena. Fostul premier belgian a declarat că l-a desemnat secretar general al PPE pe Antonio Lopez-Isturiz, actualul titular al acestei funcţii.

Joi, în cea de a doua zi a Congresului urmează să fie aleşi cei 10 vicepreşedinţi, printre candidaţi numărându-se Anca Boagiu, şi trezorierul partidului.

Alături de Boagiu, pentru funcţia de vicepreşedinte mai candidează încă patru femei: ministrul de stat pentru afaceri europene din Irlanda, Lucinda Creighton, Rumiana Jeleva - fost ministru de externe al Bulgăriei, Corien Wortmann-Kool, actual vicepreşedinte al PPE şi membru al Parlamentului European, şi Gintare Narkeviciute din Lituania, informează B1 TV.

Pe lista candidaţilor se mai află comisarul european pentru piaţa internă şi servicii, Michel Barnier, propus de UMP din Franţa, comisarul european pentru politică regională Johannes Hahn, propus de OVP (Austria) şi comisarul european pentru industrie şi antreprenoriat, Antonio Tajani, susţinut de PdL Italia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor