90 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand

Lansare a volumului "Maşinile Regelui" de ASR Principele Radu al României.Acţiunea a avut loc la Muzeul Naţional de Istorie sub patronajul editurii Curtea Veche (Epoch Times România)
Bogdan Costea
12.10.2012

Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare, Principele Radu şi Principele Nicolae ai României participă luni, 15 octombrie, în municipiul Alba Iulia, la ceremoniile prilejuite de aniversarea a 90 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria.

Familia Regală va sosi cu Trenul Regal la gara din Alba Iulia, la ora 11.30, unde va fi întâmpinată de autorităţile locale. Alteţele Lor Regale vor participa la un Te Deum la Catedrala Încoronării, începând cu ora 12. La ora 12.45, Familia Regală va lua parte, în Sala Unirii, la vernisajul expoziţiei “90 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia” şi apoi, de la ora 13.40, la Parada Costumelor Populare.

În urmă cu câteva zile, cu ocazia ceremoniilor organizate de Ziua Municipiului Oradea, au fost mai multe celebrări legate de Casa Regală a României. Istoria urbei a fost, începând cu anul 1918, puternic legată de Familia Regală şi mai ales de Regele Ferdinand Întregitorul şi de Regina Maria. Prezenţa Suveranilor în Oradea a avut, la începutul secolului al XX-lea, un mare rol în dezvoltarea ulterioară a vieţii politice, culturale, economice şi spirituale a oraşului.

Cu ocazia aniversărilor, vineri, 12 octombrie, a fost dezvelită statuia Reginei Maria, în faţa Teatrului Regina Maria din Oradea. Seara, în sala teatrului este programat un concert simfonic de gală, urmat de un dineu oficial oferit de Primăria Municipiului cu ocazia zilei urbei. La cele trei evenimente, Familia Regală va fi reprezentată de Alteţele Lor Regale Principele Radu şi Principele Nicolae ai României. De asemenea, va fi prezentă la Oradea Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducesa Maria-Magdalena a Austriei, nepoata Reginei Maria şi fiica Principesei Ileana.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor