70 de membri ai unei grupari islamiste din Rusia au trăit un deceniu într-un buncăr

Epoch Times România
09.08.2012

Aproximativ 70 de membri ai unei grupari islamiste, printre care 27 de copii, au trăit aproape un deceniu într-un buncăr, fără încălzire şi fără a vedea lumina soarelui, în Tatarstan, Rusia, relatează BBC News.

Mulţi dintre copii s-au născut în buncăr şi nu au ieşit niciodată afară, nu au mers la şcoală şi nu au fost văzuţi de medici.

Autorităţile au decis să îi interneze pentru a fi supuşi unor analize complete.

Cel puţin patru membri ai gruparii au fost puşi sub acuzare pentru rele tratamente aplicate minorilor,dar nimeni nu a fost arestat.

”Sunt celule fără lumină naturală sau ventilaţite, aflate la parter, în fundaţie şi săpate în pământ, după cum arată raportul oficial. Este o construcţie pe opt nivele. În buncăr nu trăiau doar adulţi, ci şi copii”, a declarat procurorul însărcinat cu cazul.

Gruparea este condusă de Fayzrahman Satarov, în vârstă de 83 de ani, care susţine că locuinţa sa este un stat independent islamic. El s-a autodeclarat profet la mijlocul anilor '60, când a interpretat scânteile de la un troleibuz drept un semn divin.

Membrii gruparii sale au decis să se izoleze de restul lumii. Numai câţiva dintre ei aveau dreptul să iasă la suprafaţă, pentru a lucra într-o piaţă din apropiere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor