Contrabandă cu droguri în R. Moldova: 15 kg de marijuana depistate şi 2 persoane reţinute

Plante de marijuana
Plante de marijuana (Pedro PARDO / AFP / Getty Images)

Activitatea unui grup criminal, specializat în circulaţia ilegală a drogurilor în proporţii deosebit de mari în scop de înstrăinare, inclusiv în scop de contrabandă în Federaţia Rusă, a fost stopată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Sud, împreună cu ofiţerii de investigaţie ai Serviciului Vamal al Republicii Moldova.

Ca urmare a acţiunilor de urmărire penală şi a măsurilor speciale de investigaţie desfăşurate timp de 2 luni, oamenii legii au efectuat un număr de 7 percheziţii în satul Cioc-Maidan, UTA Găgăuzia şi satul Pelinei, raionul Cahul, la data de 17 octombrie curent.

Prin urmare, au fost depistate şi ridicate droguri în proporţii deosebit de mari, pregătite pentru comercializare şi anume: circa 50 de tufe de plante de marijuana, cu înălţime mai mare de 2 metri, crescute şi îngrijite, dar şi circa 15 kg de marijuana în stare uscată.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, descinderile s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor de la Brigada de poliţie cu destinaţie specială „Fulger” şi s-au soldat cu reţinerea a 2 membri identificaţi ai grupului criminal organizat şi o femeie care în momentul de faţă este cercetată în stare de libertate, întrucât are un copil nou-născut.

În continuare, sunt întreprinse măsurile necesare pentru identificarea altor eventuali făptuitori, membri ai grupului infracţional, inclusiv a tuturor faptelor de contrabandă cu droguri în Federaţie Rusă.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de comiterea infracţiunilor de care sunt acuzate, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 15 ani privaţiune de libertate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe