10 la sută sau mai puţin de 160 lei. Plahotniuc anunţă majorări de salarii pentru pensionari

(photos.com)
Maria Maevschi
14.11.2018

Liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, a anunţat în cadrul briefingului de marţi de la sediul PD, noi majorări de salarii şi pensii pentru anumite categorii de bugetari, din aşa-zisa creştere a economiei Republicii Moldova.

În contextul apropierii campaniei electorale pentru parlamentarele din februarie 2019, Plahotniuc, în calitate de lider de partid, fără nicio funcţie publică în stat, a anunţat creşteri salariale atât pentru medicii bugetari, cât şi pentru salariaţii de la Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM).

Deşi acesta îşi asumă toate meritele pentru aşa-zisa creştere economică a statului, şi vorbeşte despre majorări de salarii, cei mai mulţi experţi economici sunt sceptici în această privinţă, mai ales că după devalizarea sistemului bancar al Republicii Moldova din furtul miliardului nu a fost recuperat încă niciun bănuţ.

„Datorită eficienţei guvernării actuale, dar şi ca rezultat, datorită creşterii economice solide pe care o asigurăm noi în ultima perioadă, noi avem posibilitatea să majorăm nu doar salariile oamenilor dar şi pensiile.

Iată de ce astăzi a fost luată decizia ca noi din 1 ianuarie 2019 să majorăm salariile pentru o categorie largă de pensionari şi aici vorbim de o majorare la acei pensionari care primesc pensia mai mică decât minimul de existenţă, adică de până la 1589 lei. Ei vor beneficia de o majorare de circa 10 la sută (mai puţin de 160 lei n.r.)”, a declarat liderul PD.

El a ţinut totuşi să precizeze că această majorare de 10 la sută ar fi suplimentară majorării pensiilor care are loc în fiecare an la indexarea pensiilor.

Venind cu noi indicaţii pentru Guvern, Plahotniuc a ţinut să precizeze că PD a solicitat Guvernului ca asemenea majorări de salarii şi pensii să aibă loc în fiecare an cel puţin o dată pe an ca rezultat al „creşterii economice solide pe care noi am asigurat-o în ultima perioadă şi o vom asigura şi în următorii ani”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor