Organizaţiile semnatare mai consideră că România "nu poate fi cu adevărat un „stat de drept” câtă vreme instituţiile sale asistă pasiv sau chiar participă, cazul Primăriei Cluj-Napoca, la o astfel de manifestare" şi invită şi alte persoane şi organizaţii să se alăture demersului lor.
Cele aproape 200 de cadavre expuse la Muzeul Antipa provin din China şi nu au fost revendicate de nimeni, conform autorităţilor chineze, însă există suspiciuni că acestea aparţin prizonierilor de conştiinţă care au decedat în închisori. Până în prezent, organizatorii expoziţiilor de acest gen din întreaga lume nu au reuşit să demonstreze că exponatele nu sunt, de fapt, foşti practicanţi Falun Gong, care au decedat fără ca nimeni din cei apropiaţi să afle de soarta lor. Această teorie este susţinută de organizaţii care luptă pentru apărarea drepturilor omului şi care au atras, în repetate rânduri, atenţia asupra abuzurilor care se petrec în China.
Protestatarii ce se opun expoziţiei de cadavre de la Muzeul Antipa, pe care o consideră lipsită de morală şi de etică, se află aproape zilnic în faţa Muzeului şi informează trecătorii asupra problemelor pe care le ridică aceasta.
Muzeul Grigore Antipa organizează astăzi Ziua Porţilor Deschise pentru profesori în cadrul expoziţiei controversate "The Human Body". ”Prin expoziţia de la Antipa, dintr-o icoană care se deschide spre Dumnezeu, persoana umană devine un exhibit obscen care nu mai trimite la nimic altceva decât la o afacere bănoasă. Crimei reale comise de statul totalitar chinez îi corespunde o ucidere simbolică a omului prin orgia postmodernă a vizibilităţii totale şi a traficului mediatic”, spune scriitorul Ovidiu Hurduzeu într-un interviu acordat Epoch Times.
Expoziţia "The Human Body" de la Muzeul Antipa din Capitală, unde sunt expuse 200 de cadavre conservate prin plastinare, a stârnit reacţii negative din partea multor mai multor doctori, psihologi şi oameni de ştiinţă, care sunt de părere că nu ar trebui să fie permis accesul liber al publicului, indiferent de categoria de vârstă. De aceeaşi părere este şi medicul psihiatru Nicoleta Tătaru, care a declarat că nu ar trebui permis accesul copiilor.
Într-o epocă în care desacralizarea pare să nu mai impieteze atât de mult prin indecenţa sa, într-un timp în care post-modernitatea esteticii urâtului e mai mult decât o tendinţă şi devine mod de viaţă, în aceste vremuri în care graniţele dintre bine şi rău, urât şi frumos, sacru şi profan şi-au pierdut delimitările, ne întrebăm firesc – unde încep şi unde se termină aceste valori, în întâlnirea cu contrariile lor?
”Expoziţia The Human Body aminteşte de un demers ideologic pentru care omul nu are absolut nici o valoare, în care libertatea şi viaţa acestuia este tranşată discreţionar de conducători. Din expoziţie, ca şi din toată filmografia pornografică, nu rezultă că omul ar avea conştiinţă şi sentimente, valori precum dragostea şi puterea de a se jertfi”, susţine cunoscutul bioetician Virgiliu Gheorghe într-un interviu acordat Epoch Times.
Expoziţia "The Human Body" nu este adecvată oricărei vârste, avertizează mai mulţi psihologi, iar părinţii, care cunosc cel mai bine copilul, ar trebui să ştie dacă acesta este sau nu pregătit să vadă exponatele de la Muzeul Antipa.
Elevii din judeţul Călăraşi au interdicţie la vizitarea expoziţiei "The Human Body" de la Muzeul Antipa din Capitală, în urma deciziei luate de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, informează Antena 3.
După ce Ministerul Educaţiei a cerut ca decizia privind vizitarea expoziţiei "The Human Body" de la Muzeul Antipa să fie luată cu acordul părinţilor şi al consiliilor de administraţie ale şcolilor, responsabilii de la muzeu au cerut clarificări legate de controversele referitoare la exponate.
După ce Epoch Times a relatat despre controversata expoziţie de cadavre de la Muzeul Antipa şi despre cum ar putea fi afectaţi copiii care o vizitează, autorităţile au anunţat primele măsuri pentru a limita accesul vizitatorilor minori. Conducerea Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) a cerut unităţilor de învăţământ să solicite acordul în scris al părinţilor pentru vizitarea de către elevi a expoziţiei "The Human Body".
Două sute de cadavre – în mare parte, cred, ale dizidenţilor politici, anticomunişti feroce, oameni stigmatizaţi, pătimaşi, încătuşaţi, în sfârşit, săturaţi cu plastic pur, roz, alb, roşu – au fost aduse ca să le vorbească românilor despre marile spaime, despre cunoaşterea ştiinţifică fără de capăt a morţii. Ca ei să uite odată de atâtea umilinţe, de sărăcie, de lipsa de medicamente, de marea corupţie, de murdăria din blocuri sau din instituţii.
Cele 200 de cadavre care sunt prezentate publicului la expoziţia „The Human Body” de la Muzeul Antipa au fost asigurate pentru deteriorările sau distrugerile pe care le-ar putea suferi cât timp se vor afla la Bucureşti.
Expoziţia “The Human Body” a avut miercuri lansarea în România la Muzeul Antipa din Capitală. Expoziţia include peste 200 de exponate – corpuri umane reale care au trecut printr-un proces de plastinare şi este organizată de GForce Exibitions, companie condusă de Arnie Geller. În mai multe ţări, expoziţia "The Human Body" a stârnit în trecut multe şi ample controverse, organizatorii fiind acuzaţi de lipsă de etică.
Expoziţia The Human Body a fost lansată printr-o inedită conferinţă de presă, la care organizatorii au evitat total să răspundă tuturor întrebărilor importante şi incomode. Ei nu au adus probe care să arate provenienţa corpurilor, ci doar afirmaţii că totul este legal şi minunat servind scopului nobil al ştiinţei şi educaţiei.