Expozitia internationala "Adevar-Compasiune-Toleranta”, la al doilea vernisaj in Bucuresti
Expozitia internationala „Adevar-Compasiune-Toleranta” se desfasoara in perioada 17-31 august, 2010, la Galeria Caminul Artei din Bucuresti, str. Biserica Enei, nr. 16. Expozitia, care face inconjurul lumii din anul 2004, a ajuns in Romania dupa un turneu de mare succes in 40 de tari si 200 de orase.
Cu aceasta ocazie, expozitia va fi vernisata pentru a doua oara in Bucuresti, marti, 17 august, ora 19.30. In rastimpul scurs de la prima expunere in Bucuresti, tablourile s-au bucurat de aprecierea publicului in itinerariul lor prin orasele Busteni, Suceava si Iasi.
Lucrarile din colectia prezenta au fost create, incepand din 2004, de un grup de artisti consacrati, care au ales ca stil de reprezentare - pentru capacitatile sale narative, accesibilitate si, mai presus de toate, pentru puritatea sa simplista - pictura realista in ulei, sau New-Renaissance. Expozitia de fata cuprinde 33 de lucrari (print-uri digitale pe panza reproduse dupa lucrarile originale) impartite in patru teme mari: armonie (Frumusetea cultivarii), adversitate (Curaj fara compromis), curaj (Apel la justitie) si dreptate (Triumful dreptatii). Printre artisti se numara: Xiaoping Chen, Dr. Xiqiang Dong, Kathy Gillis, Yuan Li, Daci Shen, Weixing Wang si Dr. Kunlun Zhang. Prin intermediul practicii Falun Dafa (Falun Gong) - o disciplina straveche chineza de meditatie si cultivare a caracterului moral - ei si-au adancit intelegerile spirituale, afland raspunsuri la cautari de o viata cu privire la sensurile inalte ale existentei. (www.falundafa.org )
Fiecare tablou este o poveste adevarata despre suferinta extrema, curajul triumfator si frumusetea nepieritoare a celor care indura persecutii inumane in China zilelor noastre pentru crezurile lor in bine si adevar. Este povestea Falun Gong - arta adevarului, compasiunii si tolerantei - care a readus societatii chineze valorile morale distruse de Revolutia Culturala Chineza si de anii grei de comunism, dar care are de infruntat persecutii inumane din partea regimului inca totalitar, ce doreste ca, prin violenta si control se determine disparitia demnitatii si constiintei umane.
Lucrarile (intre care si unele realizate de artisti care au fost victime ale persecutiei) prezentate cu titluri semnificative („In armonie”, „Lotus pur”, „Torturarea unei femei”, „Curaj fara compromis”, „De ce?”, „Tragedie in China”...) prezinta contrastul dintre seninatatea disciplinei Falun Dafa si torturile indurate de multi practicanti in inchisorile si lagarele de concentrare din China zilelor noastre.
Artistii spera ca, prin expunerea acestor imagini in fata comunitatii internationale, vor putea opri persecutia si vor salva vieti nevinovate. Operele de arta devin astfel vocea celor fara voce, a prizonierilor de constiinta din China care traiesc urmand principiile Falun Gong - adevar, compasiune, toleranta, precum si a altor victime ale persecutiilor de peste tot din lume. Mesajul final este unul de speranta si triumf.