Ambasada SUA anunţă schimbarea procedurilor de solicitare a vizelor

Camera Reprezentanţilor din Statele Unite
Camera Reprezentanţilor din Statele Unite (TIM SLOAN / AFP / Getty Images)

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a anunţat marţi lansarea unui nou serviciu de programare a interviurilor şi a unei noi proceduri de solicitare a vizelor temporare.

Iată ce anunţă ambasada SUA:

"Începând cu data de 13 septembrie 2012, următoarele servicii vor fi oferite gratuit solicitanţilor de viză:

· Programarea interviurilor de viză temporară prin telefon sau online. Solicitanţii pot apela numărul de telefon 031 780 0260 de pe teritoriul României sau (703)988-7105 din Statele Unite, sau se pot programa pe internet la adresa www.ustraveldocs.com/ro. Centrul de programări poate fi contactat şi utilizând Skype prin ustraveldocs–România.

· Informaţii despre procedurile de solicitare a vizei.

· Expedierea documentelor către Ambasada SUA prin serviciul de curierat TNT, în cazul în care se solicită informaţii suplimentare după interviul de viză. (Acest serviciu va fi disponibil şi solicitanţilor de vize de imigrare).

· Expedierea paşaportului prin serviciul de curierat TNT după ce viza a fost aprobată. (Acest serviciu va fi disponibil şi solicitanţilor de vize de imigrare).

După achitarea taxei de solicitare a vizei temporare la orice sucursală BRD din România, serviciile menţionate vor deveni disponibile. Taxa de solicitare aferentă majorităţii categoriilor de vize temporare este de 160 de dolari şi se achită în RON.

Solicitanţii de vize temporare care şi-au programat interviul înainte de data de 13 septembrie 2012, trebuie să se prezinte la Secţia Consulară a Ambasadei SUA conform programării stabilite.

Solicitanţii de vize temporare care doresc să se programeze pe data de 13 septembrie sau după aceea trebuie să parcurgă următoarele proceduri..."

Apoi, textul enumeră şapte paşi de făcut de către cei interesaţi.

Pentru eventuale lămuriri, românii pot contacta centrul de programări la numărul de telefon 031 780 0260 din România sau (703)988-7105 din Statele Unite sau prin email la adresa visasbucharest@state.gov.

Centrul de programări poate fi contactat şi utilizând Skype prin ustraveldocs–România

De asemenea, poate fi consultată telefonic Secţia Consulară de luni până vineri între orele 14:00 şi 17:00 la numărul 021 270 6000.

Alte detalii sunt disponibile şi pe pagina web www.ustraveldocs.com/ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne