Ambasadorul SUA s-a întâlnit luni,la sediul MAI, cu Ioan Rus

Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucureşti, a fost luni la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor, unde s-a întâlnit cu ministrul demisionar Ioan Rus, a precizat, relevă Biroul de presă al misiunii SUA la Bucureşti.

Reprezentanţi ai ambasadei SUA au precizat că Gitenstein se întâlneşte des cu oficialii români, iar vizita de luni, chiar dacă a avut loc în ziua demisiei lui Rus, "nu a fost cu nimic diferită" de celelalte care au avut loc până în prezent.

Totodată, Biroul de presă al ambasadei americane doar a confirmat vizita lui Gitenstein la MAI, fără a preciza ce anume a discutat diplomatul cu ministrul demisionar, conform gândul.info.

Mark Gitenstein a urmărit îndeaproape evenimentele politice din ultimele luni şi a făcut apel de mai multe ori la respectarea independenţei justiţiei române şi a statului de drept.

Ambasada SUA a lansat recent un apel la adresa politicienilor români, pe care îi îndemna să lase Curtea Constituţională să ia o decizie "bazată pe principii" referitor la rezultatul referendumului pentru demiterea preşedintelui.

Ioan Rus a anunţat, luni, că a demisionat din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, întrucât este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni - de la Traian Băsescu şi până la Crin Antonescu - lucru inacceptabil.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne