Antonescu: Ambasadorul SUA este părtinitor. Gordon s-a întâlnit mai întâi cu Băsescu şi avea informaţii ireale

Crin Antonescu la sediul USL
Crin Antonescu la sediul USL (Epoch Times România)

Preşedintele interimar Crin Antonescu a precizat luni seară că ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, este "părtinitor", fiind în favoarea lui Traian Băsescu. Totodată, el l-a acuzat pe preşedintele suspendat că încearcă un asediu asupra statului de drept.

Astfel, Crin Antonescu a spus că Traian Băsescu şi oamenii care răspund la comenzile politice ale lui, în anumite instituţii, încearcă prin intimidare, prin presiune, prin acţiuni discutabile, poate chiar prin "abuzuri", să schimbe soarta acestui referendum, adică să invalideze votul a opt milioane şi jumătate de români.

"Aceeaşi oameni încearcă să folosească toate pârghiile de influenţă în cercuri politice externe, începând, din păcate, spun sincer şi cu mare regret, începând cu ambasada SUA la Bucureşti, cu ambasadorul, în speţă, care este evident părtinitor în această chestiune - o spun fără ezitare şi i-am spus-o şi domniei sale. (Aceeaşi oameni, n.r.) încearcă să genereze un asediu asupra cui decide, a instituţiilor statului de drept", a declarat preşedintele interimar la Antena 3.

Crin Antonescu a mai menţionat că reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, Philip Gordon, avea informaţii ireale, întrucât prima întrevedere a lui în România a fost cu Traian Băsescu.

"Anumite informaţii erau, foarte clar, departe de realitatea politică din România", a mai declarat Antonescu.

"Nu ştiu în ce măsură opnia domniei sale s-a schimbat, după spiritul declaraţiei pe care a dat-o presei la plecare am speranţa că da, dar e clar că şi Departamentul de stat şi cei din politica americană s-au interesat de situaţia din România, aveau informaţii incorecte", a mai spus el.

Totodată, potrivit preşedintelui interimar, Gordon avea informaţia că Guvernul ar fi amânat rezultatul referendumului şi ar dori să facă o renumărătoare.

La finalul intervenţiei sale, Crin Antonescu a mai arătat că în spatele său se află toţi cei şapte milioane de români care au votat la referendum, iar în spatele lui Traian Băsescu se află cei 900.000 de oameni şi "nişte susţinători", printre care, probabil cel mai important este "ambasadorul SUA în România".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne