Dieta "tinereţii veşnice" a lui Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo împreună cu bucătarul italian                   Giorgio Barone
Cristiano Ronaldo împreună cu bucătarul italian Giorgio Barone (@instagram.com/talentscout_official)
Mioara Stoica
08.02.2024

Cristiano Ronaldo a împlinit 39 de ani în mijlocul unuia dintre ultimele sale pre-sezoane profesionale. Fostul star al lui Real Madrid, care suferă de o accidentare la gamba stângă, care l-a ţinut departe de turneul din Asia, continuă să se pregătească în cel mai bun mod posibil pentru ultima parte a primei ligi saudite cu Al Nassr.

Deşi starul portughez, care continuă să fie mai relevant ca niciodată după ce a fost cel mai bun marcator în 2023, cu 54 de goluri, a recunoscut în mai multe rânduri că ar putea agăţa ghetele în cui la 40 de ani, decizia sa s-ar datora doar unei chestiuni de vârstă. De-a lungul carierei sale, portughezul a fost cunoscut ca fiind unul dintre jucătorii care are cea mai mare grijă de fizicul său şi, după mai bine de 20 de ani, încă se remarcă prin menţinerea acestei constanţe.

 (@cristiano)
(@cristiano)

Însă CR7 şi-a însoţit întotdeauna rutina fizică cu o dietă foarte bună, până la punctul de a avea propriul bucătar personal. Giorgio Barone s-a ocupat de bucătăria atacantului pe vremea când acesta evolua la Juventus şi, în urmă cu ceva timp, a vorbit despre dieta celui care a câştigat de cinci ori Balonul de Aur.

"Nu există alimente scumpe. Folosesc alimente organice şi naturale: peşte, pui, carne de vită, ouă, avocado, ulei de cocos şi orez negru", a declarat specialistul într-un interviu acordat ziarului britanic The Mirror.

Barone a precizat că "trebuie să ai grijă de corpul tău ca şi cum ai avea grijă de un Ferrari". Pentru a atinge această performanţă, Ronaldo încearcă să reducă pe cât posibil contactul cu zaharurile, grăsimile şi carbohidraţii.

În planul de alimentaţie proteică propus de bucătarul italian la vremea respectivă constau fructele de mare (creveţi şi caracatiţă), au fost o parte vitală a meniului ales de jucător, precum şi carnea slabă, cum ar fi cea de viţel, adăugate la cereale integrale (orez negru) şi salate.

În mai multe publicaţii ale lui Barone, în perioada în care s-a ocupat de bucătăria lui CR7, puteai vedea feluri de mâncare în care fructele de mare şi legumele erau principalii protagonişti ai meselor familiei Ronaldo. La fel ca una de creveţi cu gazpacho de avocado şi paste gătite cu ulei de cocos, un ingredient cheie pentru arderea caloriilor.

"Gătesc cu ulei de cocos. De asemenea, este important să bei multă apă, dar purificată", a spus Barone.

"Bineînţeles, totul este combinat cu un antrenament dur. Dar odihna este la fel de importanţă ca şi antrenamentul şi alimentaţia, chiar şi după-amiaza. Şi să mănânci seara devreme", a adăugat bucătarul care a lucrat pentru fotbalist în 2018.

Tartare de somon în nucă de cocos şi clătite cu pere, afine şi sultane sunt câteva dintre preparatele dulci pe care bucătarul italian le-a împărtăşit pe contul său de Instagram, unde poate fi văzut şi în fotografii cu Gianluigi Buffon, portarul istoric al lui Juventus şi al echipei naţionale de fotbal a Italiei.

Dacă totul va merge bine cu accidentarea sa, Cristiano Ronaldo va reveni în acţiune pe 8 februarie, când echipa sa, Al Nassr, va primi vizita echipei lui Neymar, Al Hilal - liderul campionatului - şi se află la şapte puncte în spatele ei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor