Cristiano Ronaldo are din nou probleme în SUA. Ce a făcut?

Atacantul vedetă al echipei Al-Nassr pare să aibă un nou capitol nerezolvat cu justiţia americană.
Jucătorul portughez Cristiano Ronaldo. (Syahril Deltean/twitter)
Mioara Stoica
30.11.2023

În timp ce Cristiano Ronaldo revenea în lumina reflectoarelor pentru prestaţia sa pentru Al Nassr, în Statele Unite nu trecea neobservat fiind din nou în centrul unei probleme juridice controversate. Jucătorul se află în centrul unui proces colectiv împotriva unei companii de criptomonede în care ar avea un anumit nivel de implicare.

În urmă cu doar câteva ore, atacantul portughez a distribuit pe reţelele sale de socializare o serie de videoclipuri corespunzătoare campaniei pe care a făcut-o cu Binance, o companie specializată în NFT dedicată vânzării de criptomonede, situaţie care îl ţine sub lupa sistemului juridic american, întrucât există un proces împotriva lui.

Cristiano Ronaldo are probleme?

Mai multe media au relatat că Cristiano Ronaldo este acuzat că ar fi "promovat, asistat şi/sau participat activ la oferirea şi vânzarea de valori neînregistrate în coordonare cu compania Binance", potrivit acţiunii judiciare depusă la Tribunalul din Districtul Sud din Miami, Florida.

Acţiunea colectivă are o valoare de aproximativ 1 miliard de dolari, susţinând că titlurile neînregistrate ale Binance au contribuit la afectarea performanţei criptomonedelor, ceea ce implică faptul că fotbalistul portughez de la Al Nassr "ştia sau ar fi trebuit să ştie că Binance vindea criptomonede neînregistrate".

Acest lucru îl pune din nou pe Cristiano Ronaldo în vizorul justiţiei americane, după ce în 2022 a fost respinsă o acuzaţie împotriva lui pentru că ar fi violat, în 2009, un fost model, cu care se presupune că ar fi semnat un acord de confidenţialitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor