Investiţie inedită de 43 de milioane de dolari a lui Cristiano Ronaldo: "Îmi place să pariez"

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo (screenshot via X)
Mioara Stoica
13.12.2023

Cristiano Ronaldo a marcat o eră în fotbalul mondial, dar amprenta sa s-a extins dincolo de acest sport. De cinci ori câştigător al premiului Balon de Aur îşi petrece ultimii ani ai carierei la clubul saudit Al Nassr, la un nivel înalt, la vârstă de 38 de ani, iar performanţele sale financiare excelente în calitate de cel mai bine plătit jucător din lume i-au permis să intre în afaceri cu o nouă investiţie în vastul său portofoliu de proiecte.

Fotbalistul portughez este cel mai recent investitor în UFL, un joc de fotbal free-to-play care îşi propune să concureze cu dominaţia celor de la EA Sports FC şi eFootball, după ce a investit 40 de milioane de euro (43 de milioane de dolari). Începutul colaborării cu fotbalistul a fost anunţat de autorităţile iniţiativei dezvoltate de StrikerZ pe reţelele de socializare: "Here we go! Cristiano Ronaldo se alătură UFL în calitate de investitor. Suntem încântaţi să lucrăm împreună la UFL şi să creăm un joc corect şi abil pentru fanii fotbalului din întreaga lume".

 (screenshot via X)
(screenshot via X)

Simulatorul ar putea fi lansat încă din 2024, dar nu are o dată oficială de lansare, fiind confirmat pentru PS5, PS4, Xbox X Series X|S, Xbox One şi PC. Acesta va fi Free to Play, ceea ce înseamnă că poţi juca jocul fără costuri suplimentare, dar în acest combo ar putea fi incluse funcţiile de bază. Astfel, va fi posibil să se plătească pentru diverse funcţii suplimentare la preţuri care nu au fost încă dezvăluite.

"Îmi place să pariez pe proiecte antreprenoriale cu caracteristici solide, pentru a răspândi în întreaga lume tot ce avem mai bun în Portugalia. Pe lângă fotbal, sunt pasionat de sănătate, tehnologie şi cercetare, iar acestea sunt domenii în care aş vrea să investesc", declarase CR7 în urmă cu ceva timp despre interesele sale atunci când vine vorba de a se implica într-un domeniu din afara fotbalului, conform celor relatate de Infobae.

De-a lungul carierei sale, starul a fost imaginea principală a celor mai importante branduri legate de jocuri de noroc, îmbrăcăminte şi companii aeriene, printre altele. Potrivit publicaţiei americane Celebrity Net Worth, specializată în marile averi, valoarea sa netă la sfârşitul anului 2022 este estimată la 500 de milioane de euro. Revista Forbes a anunţat că este cel mai bine plătit jucător din lume în clasamentul pe 2023, cu un venit total de 260 de milioane de dolari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor