Globe Soccer, Cristiano Ronaldo câştigă "Premiul Maradona"

Portughezul va fi premiat pe 19 ianuarie, la Dubai, ca cel mai bun marcator al anului 2023, datorită celor 54 de goluri marcate în anul calendaristic.
Jucătorul portughez Cristiano Ronaldo.
Jucătorul portughez Cristiano Ronaldo. (Getty Images)
Mioara Stoica
04.01.2024

Cristiano Ronaldo îşi adaugă un alt trofeu la colecţia sa, câştigând "Maradona Award" ca cel mai bun marcator la Dubai Globe Soccer Awards 2023. Cu 54 de goluri în 59 de meciuri, portughezul a consfinţit cea mai bună performanţă într-un singur an calendaristic din 2017, când a marcat 53 de goluri pentru Real Madrid, depăşindu-i pe Kylian Mbappé (52 de goluri în 53 de meciuri), Harry Kane (52 de goluri în 57 de meciuri) şi Erling Haaland (50 de goluri în 60 de meciuri) în cursa pentru titlu. Trofeul încununează o perioadă magică pentru starul de la Al Nassr, care a marcat deja 34 de goluri în 34 de meciuri în actuala ediţie a Saudi Pro League.

Dar acesta nu este singurul premiu pe care Cristiano Ronaldo ar putea să îl primească în cadrul ceremoniei Dubai Globe Soccer Awards, programată la 19 ianuarie la Atlantis, The Palm din Dubai: cel mai bun marcator din toate timpurile, cu 872 de goluri marcate în prezent, este de asemenea în cursa pentru cel mai bun jucător masculin, cel mai bun jucător din Orientul Mijlociu şi jucătorul preferat al fanilor, informează La Gazzetta dello Sport.

În cea de-a doua şi ultima rundă de votare în toate cele 11 categorii principale şi şase categorii digitale, anunţă organizatorii, au fost exprimate peste 50 de milioane de voturi de către fanii din întreaga lume, pentru un total cumulat care depăşeşte 70 de milioane în întregul proces, dublu faţă de numărul de voturi înregistrat în 2022.

Juriul oficial al Globe Soccer, alcătuit din peste 30 de personalităţi din industria fotbalului, printre care Francesco Totti, Iker Casillas, Luis Figo şi Marcello Lippi, a fost implicat în faza finală de selecţie, care s-a încheiat la 28 decembrie 2023. De asemenea, s-a înregistrat un record de descărcări ale noii aplicaţii Globe Soccer, 1,5 milioane de persoane înregistrându-şi voturile pe aplicaţia dedicată. Premiile Dubai Globe Soccer Awards 2023 vor fi transmise în direct şi televizate, cu SSC (Saudi Sports Company) în calitate de gazdă oficială, şi vor fi accesibile din întreaga lume, informează aceeaşi publicaţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor