Societatea Timişoara: "Am depus o plângere penală pentru profanarea de cadavre împotriva organizatorilor expoziţiei „Our Body"

Se încarcă player-ul...

Societatea Timişoara a anunţat miercuri în cadrul unei conferinţe de presă introducerea demersurilor în justiţie împotriva expoziţiei „Our Body: Universul Interior”, găzduită de Muzeul Banatului în Bastionul Theresia.

"Am depus în data de 16 februarie o plângere penală la Parchectul de pe lângă Judecătoria Timişoara pentru profanarea de cadavre. Legislaţia din România are menirea de a proteja valori sociale care includ şi respectul datorat oamenilor după moartea lor. Ne referim la faptul că în considerarea vieţii pe care acel corp a purtat-o odată acelui corp trebuie să i se acorde respect. În cadrul demersurilor în justiţie am arătat că reprezintă o lipsă de etică a expune nişte corpuri umane jupuite de piele cu organele interne expuse într-un mod care sfidează bunul simţ. Nu cunoaştem nimic despre cei cărora le-au aparţinut aceste corpuri. Am arătat că se obţine profit de pe urma acestei expoziţii fără a se arăta cauzele decesului sau un consimţământ venit din partea familiilor celor decedaţi. Noi am arătat că trupurile acelea devin o simplă marfă de pe urma căreia se obţin venituri băneşti”, a notat Anca Florescu, avocat şi reprezentant al Societăţii Timişoara, în timpul evenimentului. Citiţi mai mult...