Piaţa Universităţii generează idei. Interviu cu Vlad Ioachimescu

Se încarcă player-ul...

În Piaţa Universităţii s-a creat un forum de discuţii în care se prezintă idei, idei care să ducă la schimbarea în bine a României. Acestea urmează să fi centralizate şi făcute publice în online şi prezentate inclusiv noilor partide ce se vor înfiinţa, pentru a fi transpuse în realitate.

"Totul a plecat de la un mic forum în care eu mi-am asumat rolul de moderator, aplicând regulile de bază ale oricărui forum. (...) Oamenii au început să îşi spună ideile, oameni specializaţi pe diferite domenii, s-a făcut apel la IT-işti unde oamenii să poată propune aceste idei de schimbare, una dintre ele este schimbaromania.ro. Toate ideile au fost concentrate într-o minută, în fiecare seară, şi vor fi făcute publice.

Care sunt aceste idei? Plecăm de la modificarea legii electorale, scăderea pragului electoral pentru a putea permite accesul oricărui partid mic.", a declarat profesorul Vlad Ioachimescu, una din cele mai cunoscute voci ale societăţii civile.

Cât despre punerea în practică a acestor idei, Ioachimescu este de părere ca parte din oameni trebuie să rămână în stradă şi, pe de altă parte trebuie să se înfiinţeze noi partide politice.

"Susţin înfiinţarea noilor partide şi candidaturile independente. (...) Ideile strânse vor fi prezentate tutor partidelor, chiar şi celor vechi. Dacă vor să se reformeze, sunt liberi să o facă, ţinând cont inclusiv de sugestiile noastre, dacă nu, îi vom forţa să o facă. Deja lucrurile astea nu se mai negociază şi indiferent cătă manipulare ar exista în maşinăria de propagandă, ei nu pot pe termen mediu şi lung să stingă fenomenele acestea. "