Ziua Internaţională Falun Dafa: Trei decenii de Adevăr, Bunătate şi Toleranţă

Falun Dafa (Falun Gong)
Falun Dafa (Falun Gong) (Epoch Times România)

Zeci de milioane de oameni din întreaga lume sărbătoresc vineri, 13 mai, Ziua Internaţională Falun Dafa. Această zi marchează împlinirea a 30 de ani de când populara practică de "qigong" a fost prezentată publicului larg din China de către domnul Li Hongzhi, potrivit unui comunicat remis de Asociaţia Romană de Qigong "Falun Dafa" România.

"Bazată pe un set de exerciţii cu mişcări line, meditative şi pe învăţături morale centrate pe principiile Adevăr, Compasiune şi Toleranţă, îndrăgita practică tradiţională a schimbat în bine viaţa a milioane de oameni de pe toate continentele, cărora le-a îmbunătăţit sănătatea şi le-a adus pace interioară.

De când a fost prezentată publicului chinez, Falun Dafa – cunoscută şi sub numele de Falun Gong – a transcens graniţele naţionale şi culturale. Din Sydney până la Stockholm, din New York până la Paris, de la Tokyo până la Bucureşti, Cluj sau Timişoara, Falun Gong se practică în parcurile publice din peste 100 de ţări, învăţăturile sale fiind disponibile gratuit în zeci de limbi", arată sursa citată.

Redăm mai jos comunicatul de presă:

Falun Dafa - Începuturile

Pe 13 mai 1992, într-o şcoală modestă din nord-estul Chinei, dl Li Hongzhi a început să predea pentru prima dată în public Falun Dafa, introducând în China modernă o practică cu rădăcini străvechi.

Nu a durat mult până când parcurile de pe tot cuprinsul Chinei au ajuns să fie pline de oamenii care făceau exerciţiile Falun Dafa şi, mai important, care încercau să îşi conducă viaţa de zi cu zi urmând principiile Adevăr, Compasiune, Toleranţă. Pentru că esenţa învăţăturilor Falun Dafa este tocmai respectarea acestor trei valori universale care stau la baza moralităţii în întreaga lume, aducând celor ce practică armonie, calm interior, optimism şi totodată o înţelegere profundă a vieţii şi a universului din jurul lor.

În semn de apreciere pentru beneficiile pe care le aduce societăţii în mod gratuit, mai multe oraşe ale lumii au declarat ziua de 13 mai drept Ziua Internaţională Falun Dafa, practica bucurându-se de numeroase premii şi recunoaştere internaţională. Fondatorul Falun Dafa, dl Li Hongzhi a fost, la rândul său, nominalizat la premiul Nobel pentru Pace.

Preţuită în toată lumea liberă, persecutată de regimul comunist de la Beijing

La doar 7 ani după ce a fost adusă în public, Falun Dafa era practicată – potrivit statisticilor oficiale ale Guvernului de la Beijing – de 70 până la 100 de milioane de chinezi. Beneficiile aduse societăţii erau de necontestat: având parte de o sănătate mai bună, practicanţii nu împovărau sistemul medical al Chinei. Munceau mai mult, erau sârguincioşi şi, în virtutea principiilor promovate de şcoală, erau responsabili şi aveau grijă de cei din jur.

N-a contat. În momentul în care numărul chinezilor care practicau Falun Dafa l-a depăşit pe cel al membrilor Partidului Comunist Chinez (PCC), dictatorul Jiang Zemin, într-o mişcare politică menită să îi consolideze puterea, a dat ordin ca mişcarea să fie eradicată prin orice mijloace. De atunci – din 20 iulie 1999 – au trecut aproape 23 de ani de când regimul politic chinez îşi asupreşte propriii cetăţeni.

Astfel a fost creat Biroul 6-10, un organism extrajudiciar de tip Gestapo, specializat în coordonarea persecuţiei împotriva Falun Gong pe tot cuprinsul ţării. A urmat, în stilul consacrat al Partidului Comunist, o campanie de propagandă masivă, la nivel naţional, care viza defăimarea practicii, precum şi o întreagă pleiadă de acţiuni specifice campaniilor comuniste de epurare – crime, torturi, violuri etc.

Campania de epurare desfăşurată de PCC împotriva celor peste 70 de milioane de practicanţi a culminat cu dezvoltarea unei industrii bazate pe jaful de organe de la prizonierii de conştiinţă, vânzarea organelor pentru transplanturi aducând regimului de la Beijing miliarde de dolari. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

De altfel, în urmă cu câteva zile, pe 4 mai, Parlamentul European a adoptat o rezoluţie prin care "îşi exprimă îngrijorarea serioasă cu privire la rapoartele privind recoltarea persistentă, sistematică, inumană şi susţinută de stat de organe de la prizonierii din Republica Populară Chineză şi, mai precis, de la practicanţii Falun Gong". Este una din numeroasele rezoluţii adoptate la nivel internaţional.

În ciuda persecuţiei conduse de PCC, Falun Dafa s-a extins în toată lumea.

Practicanţii Falun Dafa – din interiorul şi exteriorul Chinei – au răspuns întotdeauna persecuţiei prin eforturi paşnice şi persistente de informare a publicului cu privire la persecuţie şi de corectare a afirmaţiilor calomniatoase făcute de propagandă regimului comunist despre Falun Gong, oferind astfel un exemplu remarcabil de umanitate în faţa nedreptăţii.

La 30 de ani de la introducerea sa publicului larg în China, Falun Dafa înfloreşte în întreaga lume. Acesta este darul pe care îl sărbătorim în această săptămână.

Activităţi de informare a publicului şi protest la Ambasada Chinei

Pentru a semnala bucureştenilor modul inuman în care regimul chinez ateu a ales să răspundă unei practici spirituale paşnice înrădăcinate adânc în tradiţiile străvechi chinezeşti, practicanţi Falun Dafa din România vor organiza un protest paşnic în faţa Ambasadei Chinei din Bucureşti, vineri, 13 mai, între orele 17:00-19:15.

Sâmbătă între orele 16:00 – 20:00 va fi organizat un eveniment de informare a publicului în Parcul Cişmigiu, intrarea de la Bd. Regina Elisabeta, iar duminică de la 11:30 - 14:30 în parcul Herăstrău, la intrarea Charles de Gaulle. Trecătorii vor putea astfel admira serenitatea Falun Dafa în exerciţiile prezentate publicului şi discuta direct cu cei care o urmează.

Organizatorii speră ca, în aceste zile, cât mai mulţi oameni politici, mass-media precum şi societatea civilă li se vor alătura la celebrarea zilei Falun Dafa şi la sprijinirea eforturilor lor paşnice pentru oprirea persecuţiei desfăşurate de Partidul Comunist Chinez împotriva practicii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne