Zi decisivă în coaliţie. Dăncilă: Nu am luat în calcul ieşirea ALDE de la guvernare. Nu vreau să fac scenarii

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

Şefa PSD, Viorica Dăncilă, a susţinut duminică, în cadrul unei conferinţe de presă în teritoriu, că nu a luat în calcul o eventuală ieşire de la guvernare a colegilor de alianţă de la ALDE.

"Nu am luat în calcul acest lucru, nu am fost anunţaţi de către partenerii noştri de coaliţie că vor să iasă de la guvernare. Deci, de ce să facem alt scenariu, în condiţiile în care suntem încă în coaliţie?", a declarat Dăncilă, citată de Agerpres.

În acelaşi timp, premierul susţine că nu a discutat cu şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, nici despre candidatura acestuia la alegerile prezidenţiale.

"Nu am avut o discuţie în acest sens cu domnul Călin Popescu Tăriceanu. Mâine vom avea o şedinţă de coaliţie şi vom lămuri anumite aspecte. (...) Nu vreau să fac scenarii, vreau să vorbesc despre lucruri concrete", a precizat Viorica Dăncilă.

Reamintim că Dăncilă şi Tăriceanu se vor întâlni luni, de la ora 10:00, urmând să aibă o ulitmă discuţie despre viitorul coaliţiei. După întrevedere, conducerea ALDE se va reuni, de asemenea, pentru a lua o decizie finală legată de alianţa cu Pro România şi renunţarea la guvernare.

ALDE ar putea renunţa şi la candidatura lui Tăriceanu pentru a îl susţine, alături de Pro România, pe actorul Mircea Diaconu, soluţie de compromis la care au ajuns cele două formaţiuni politice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne