ZeroHedge: Isteria fără sfârşit a Chinei comuniste privind COVID e un experiment întunecat de condiţionare socială

Panica intr-un magazin Ikeea din China
Panica intr-un magazin Ikeea din China

Există mulţi oameni care vor spune că americanii au cedat în faţa restricţiilor COVID şi a presiunilor privind vaccinurile, în ciuda dovezilor ample că niciunul dintre aceste lucruri nu a avut vreun efect asupra opririi sau stopării pandemiei. Dar noţiunea de pacifism american este pur şi simplu falsă. Dacă ar fi aşa, atunci SUA ar semăna mult mai mult cu China în acest moment, potrivit Zero Hedge.

Opoziţia crescândă faţă de lockdown-urile fără sens şi faţă de paşapoartele pentru vaccinare a făcut imposibilă aplicarea legii de către Guvern. Încercarea lui Joe Biden de a introduce reguli federale privind paşapoartele de vaccinare pentru întreprinderi a eşuat lamentabil, statele "roşii" au sfidat restricţiile la câteva luni de la începutul pandemiei, iar statele care au menţinut restricţiile au avut rate mai mari de infectare, în timp ce economiile lor s-au scufundat. Când a devenit clar pentru establishment că milioane de americani nu se vor conforma, au fost nevoiţi să se retragă.

Chiar şi statele şi oraşele "albastre" au fost forţate să recunoască faptul că farsa s-a terminat; Comitatul Los Angeles a încercat recent să reintroducă dispoziţiile privind masca, dar măsura a eşuat, deoarece multe municipalităţi au declarat că intenţionează să ignore orice nouă ordonanţă. Rata medie de fatalitate a infecţiei Covid de 0,23% nu a constituit o ameninţare suficientă pentru a convinge publicul să renunţe la drepturile constituţionale.

Fără milioanele de oameni curajoşi care au refuzat să se conformeze, SUA ar putea arăta foarte diferit astăzi. Partidul Comunist Chinez s-a confruntat cu puţină opoziţie publică în legătură cu regulile lor draconice privind COVID-ul, iar atunci când o face, nu-şi face prea multe griji, deoarece populaţia este complet dezarmată. Acest lucru a creat o adevărată lume de coşmar pentru cetăţeni. De fapt, aproape că pare a fi un experiment pentru a afla cât de multă tortură psihologică şi opresiune sunt dispuse să îndure fiinţele umane.

Unii susţinători ai restricţiilor au lăudat la nesfârşit modul în care China a oprit eficient răspândirea COVID şi se pregăteşte să ridice restricţiile, în timp ce lumea occidentală se zbătea pentru că a refuzat să se supună şi să accepte tirania medicală "pentru un bine mai mare". Acum, aceiaşi oameni tac în timp ce China trece printr-o serie de epidemii şi lockdown-uri care se succed perpetuu. Între timp, cea mai mare parte a Occidentului s-a redeschis, iar unele locuri (cum ar fi zeci de state conservatoare din SUA) sunt deschise de mai bine de doi ani.

Sistemele autoritare deschise necesită o participare dramatică din partea oamenilor care sunt controlaţi. Aceştia trebuie să dorească să fie închişi, altfel sistemul nu poate continua şi va fi în cele din urmă răsturnat. Trebuie să ne întrebăm dacă poporul chinez îşi mai aminteşte măcar de ce este în lockdown? Sau, pur şi simplu, populaţia a acceptat acest lucru ca pe o nouă normalitate?

În prezent, testarea în masă este o practică obişnuită în majoritatea centrelor mari de populaţie din China. Aproape fiecare mare afacere sau clădire guvernamentală necesită dovada unui test COVID negativ. Această testare continuă face parte din politica "Zero COVID" a Chinei şi a dus la înfiinţarea unor cabine de testare în aproape fiecare cartier.

China a perfecţionat utilizarea codurilor QR şi a aplicaţiilor de urmărire pentru a ţine evidenţia publicului; fără aceste aplicaţii şi coduri, unui cetăţean chinez i-ar fi imposibil să obţină un loc de muncă sau să participe la economie. Ar muri mai întâi de foame înainte să moară de COVID (care are o rată minusculă de mortalitate).

Deşi testele PCR interpretează adesea cazurile asimptomatice ca fiind infecţii în toată regula, regimul comunist chinez nu recunoaşte diferenţa şi tratează fiecare caz ca şi cum ar fi Pacientul Zero într-o apocalipsă zombie. De exemplu, un băiat de şase ani cu COVID asimptomatic a fost testat pozitiv şi s-a constatat, prin intermediul aplicaţiilor de urmărire, că a vizitat un magazin IKEA din Shanghai cu câteva zile mai înainte. Aşadar, în loc să admită că testarea şi urmărirea este un sistem eşuat care nu face nimic pentru a preveni răspândirea COVID, autorităţile comuniste au încercat în schimb să închidă pentru o săptămână clădirea IKEA cu sute de persoane înăuntru. Iată care a fost rezultatul - vezi video.

Nebunia testelor s-a extins chiar şi la animale. Guvernul cere acum testarea pentru cinci milioane de pescari, precum şi testarea peştilor livraţi de navele comerciale de pescuit în porturile chinezeşti.

Imaginea cu un peşte care a fost testat pentru a depista virusul SARS-CoV-2 este destul de amuzantă, dar este important de menţionat că Partidul Comunist Chinez probabil nu este atât de stupid încât să creadă că virusul respectiv se transmite prin intermediul fructelor de mare. Cel mai probabil, ceea ce se urmăreşte este iniţierea unui val de condiţionare publică pentru a convinge populaţia că Covidul se află la fiecare colţ şi sub fiecare pat pentru totdeauna. Scopul aici este de a se angaja într-o campanie de teamă constantă pentru a face oamenii mai ascultători. Este o evaluare pentru a vedea cât de multe pot accepta oamenii din partea autorităţilor. Şi, cel puţin în China, pot accepta destul de multe.

Oroarea orwelliană pe care o reprezintă China a ucis, în esenţă, industria turistică. Milioane de potenţiali vizitatori străini se tem acum că ar putea fi blocaţi în interiorul graniţelor Chinei dacă îşi programează vizita astfel încât să coincidă cu un alt lockdown surpriză. Economia Chinei suferă foarte mult de pe urma măsurilor de lockdown, dar Partidului Comunist Chinez nu-i pasă. Experimentul este mai important decât orice altceva.

Acest lucru nu se va termina niciodată. Odată ce un Guvern obţine acest tip de putere omniprezentă, nu se va opri de la nimic pentru a o păstra. În timp ce SUA are multe probleme de rezolvat şi mulţi elitişti în poziţii de autoritate care trebuie înlăturaţi, cel puţin are o şansă. Unele locuri, cum ar fi China, sunt atât de otrăvite de mulţumire încât nu pot scăpa de cizmă; aceasta a aterizat deja pe ei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe