Zelenski, mesaj către UE: Demonstraţi că sunteţi cu noi, şi viaţa va triumfa asupra morţii şi lumina asupra întunericului

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski (Screenshot)

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ţinut, într-o intervenţie video, un emoţionat discurs în faţa europarlamentarilor întruniţi în Plenul European. În discursul său întâmpinat cu ropote de aplauze, Zelenski a reamintit că ucrainenii mor pentru liberate şi a cerut Uniunii Europene să nu lase baltă Ucraina.

"UE va fi mai puternică cu Ucraina. Demonstraţi că sunteţi cu noi, că nu ne abandonaţi, că sunteţi cu adevărat europeni şi, apoi, viaţa va triumfa asupra morţii şi lumina asupra întunericului. Glorie Ucrainei!", a transmis Zelenski.

Redăm câteva fragmente din discursul preşedintelui Zelenski:

"Cetăţenii Ucrainei apără ţara şi libertatea, plătind preţul suprem. Sunt foarte fericit. (...) Este o tragedie pentru mine şi fiecare ucrainean, acest preţ e mare, foarte mare. (...) Nu citesc un discurs de pe hârtie pentru că faza hârtiilor în viaţa ţării mele s-a sfârşit. Acum avem de-a face cu viaţa reală, oamenii sunt ucişi. Pierdem cei mai buni, mai puternici, mai valoroşi oameni, ucrainenii sunt incredibili! Foarte des ne place să spunem că vom câştiga...(...) Vom reuşi... sunt sigur.

Mi-ar plăcea să aud de la voi că alegeţi Ucraina... Această dimineaţă a fost tragică, două rachete au lovit Harkiv, acolo erau mereu mulţi ruşi, şi erau prietenoşi, aveam relaţii calde cu ei. Harkiv este oraşul cu cel mai mare număr de universităţi, tineretul de acolo este strălucitor, acolo există o Piaţă a Libertăţii, două rachete au lovit acea Piaţă a Libertăţii azi. (...) Ieri 16 copii au fost ucişi, iar Putin va spune iar că operaţiunile militare nu vizează civilii.

Luptăm pentru pământul nostru şi libertatea noastră.

Oamenii noştri sunt foarte motivaţi, luptăm pentru drepturile noastre, libertate, pentru viaţa noastră, pentru supravieţuire şi asta este cea mai importantă motivaţie. Dar ne luptăm şi pentru a fi membri egali ai Europei. Cred că astăzi arătăm tuturor că exact asta suntem, UE va fi mai puternică cu noi iar fără voi Ucraina va fi singură. Am dovedit puterea noastră şi am dovedit că suntem ca voi. Deci, demonstraţi că sunteţi cu noi, demonstraţi că nu ne abandonaţi, că sunteţi cu adevărat europeni şi, apoi, viaţa va triumfa asupra morţii şi lumina asupra întunericului. Glorie Ucrainei!"

Discursul preşedintelui Ucrainei poate fi urmarit integral în materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe