Zelenski îi trimite pe şeful Statului Major şi pe vicepremier în SUA pentru a discuta Planul de Victorie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski
Redacţia
07.10.2024

Şeful Statului Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, Anatolii Barhilevici, şi viceprim-ministrul Olga Stefanişina au sosit, duminică, la Washington pentru a discuta detaliile Planului Victoriei cu partenerii, potrivit Ukrainska Pravda.

„Am vorbit, de asemenea, cu comandantul-şef Sîrskîi. A existat un raport cu privire la situaţia actuală de pe front. Fronturile Pokrovsk, Kurakove şi Liman.

Comandantul-şef, împreună cu alţi oficiali militari şi reprezentanţi ai Ministerului Apărării, va lucra cu partenerii noştri săptămâna viitoare la detaliile Planului de Victorie - atât punctele militare, cât şi cele strategice de securitate.

I-am trimis la Washington pe reprezentanţii noştri, şeful Statului Major General Barhileici şi viceprim-ministrul Stefanişina”, a declarat Zelenski în discursul său de seară.

Zelenski a avut, de asemenea, o întâlnire cu premierul Denis Şmîhal, duminică 6 octombrie, pentru a discuta despre activitatea viitoare şi comunicarea cu partenerii internaţionali în săptămânile următoare.

Context

În timpul vizitei sale în SUA de la sfârşitul lunii septembrie, Zelenski a prezentat Planul de Victorie preşedintelui american Joe Biden şi candidaţilor la preşedinţie Kamala Harris şi Donald Trump.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ucrainene, Serhii Nikiforov, a declarat că SUA au arătat un „interes extraordinar” pentru Planul Victoriei în timpul vizitei delegaţiei ucrainene.

Zelenski va prezenta Planul de Victorie liderilor statelor aliate ale Ucrainei la viitoarea reuniune a grupului de contact format Ramstein din 12 octombrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor