Zelenski, despre noile ameninţări ale lui Putin: Nu cred că lumea îi va permite să folosească arme nucleare

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei
Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei (Youtube - captură ecran)

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, miercuri, că nu crede că lumea îi va permite lui Vladimir Putin să folosească arme nucleare şi a promis că va continua cu eliberarea teritoriului ucrainean capturat de forţele ruse.

Zelenski a făcut remarcile într-un interviu acordat postului german BILD TV, publicat la câteva ore după ce preşedintele rus a anunţat o mobilizare parţială şi a avertizat că Moscova va răspunde la ceea ce a numit "şantajul nuclear" al Occidentului.

A fost prima mobilizare de acest fel a Rusiei după cel de-al Doilea Război Mondial şi a însemnat cea mai mare escaladare a războiului din Ucraina de la invazia rusă din februarie.

"Nu cred că el (Putin) va folosi aceste arme. Nu cred că lumea îi va permite să folosească aceste arme", a declarat Zelenski, citat de Reuters.

"Mâine, Putin poate spune: în afară de Ucraina, vrem şi o parte din Polonia, altfel vom folosi arme nucleare. Nu putem face aceste compromisuri".

Ucraina şi-a recucerit porţiuni din teritoriu după o contraofensivă fulgerătoare în ultimele săptămâni, provocând pierderi tot mai mari în rândul trupelor ruse.

Anunţul făcut de Putin privind mobilizarea a venit ca răspuns la eşecurile Rusiei pe câmpul de luptă, a declarat liderul ucrainean.

"El vede că unităţile sale pur şi simplu fug", a menţionat Zelenski, adăugând că Putin "vrea să înece Ucraina în sânge, inclusiv sângele propriilor săi soldaţi".

Zelenski a respins, de asemenea, planurile celor patru regiuni ucrainene ocupate de Rusia de a organiza în perioada 23-27 septembrie referendumuri privind aderarea la Rusia, afirmând că acestea sunt o "farsă" care nu ar fi recunoscută de majoritatea ţărilor.

"Vom acţiona în conformitate cu planurile noastre pas cu pas. Sunt sigur că ne vom elibera teritoriul", a mai susţinut liderul de la Kiev.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe