Youtube a interzis canalului pro-Trump One America News Network să posteze videoclipuri

Matrix
 
Matrix  

Platforma Youtube a interzis canalului ultra-conservator One America News Network (OANN) să posteze videoclipuri noi timp de o săptămână şi a blocat monetizarea materialelor deja online, a informat marţi reţeaua socială Google.

"După o analiză atentă, am eliminat un videoclip al OAN şi le-am dat un avertisment pentru încălcarea regulilor noastre privind dezinformarea în materie de COVID-19, care interzic conţinut ce susţine că există o vindecare garantată", a anunţat Ivy Choi, purtătorul de cuvânt al Youtube.

Deşi compania Google a fost acuzată în numeroase rânduri de cenzurarea sau chiar interzicerea unor canale conservatoare, precum cel al filozofului canadian Stephan Molyneux, este pentru prima dată când Youtube intervine împotriva acestui post, unul din micile canale pro-Trump care refuză să recunoască victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale.

Potrivit politicii Google, după trei avertismente canalul va fi desfiinţat. În plus, canalul va trebui, de asemenea, să demonstreze echipei de cenzori că a rezolvat problemele raportate dacă doreşte să îşi poată monetiza din nou videoclipurile.

Youtube a reamintit eforturile sale de combatere a dezinformării legate de pandemie, în special prin retragerea a 200.000 de videoclipuri periculoase sau înşelătoare pe această temă începând din februarie.

Zeci de mii de susţinători ai lui Donald Trump s-au îndepărtat luna aceasta de postul conservator Fox News, după ce canalul a anunţat mult prea devreme victoria lui Biden în Arizona, generând o uriaşă nemulţumire pentru acţiune, percepută ca neloială şi în favorarea lui Biden. O parte a audienţei Fox s-a îndreptat spre canale mai mici ale dreptei americane.

Mai mulţi senatori democraţi, în frunte cu Bob Menendez, au adresat marţi o scrisoare companiei Youtube prin care au cerut conducerii să elimine postările video care răspândesc "dezinformări" pe tema alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe