"Vom arăta cum au furat şi cum au măsluit" - Cîţu, acuzaţii grave pentru Dăncilă, Teodorovici şi Tăriceanu

Eugen Teodorovici şi Viorica Dăncilă
Eugen Teodorovici şi Viorica Dăncilă

Senatorul PNL Florin Cîţu - fost economist şef al ING Bank - îi acuză din nou pe premierul Dăncilă, pe Eugen Teodorovici şi Călin Popescu Tăriceanu că au măsluit datele oficiale vizând bugetul şi respectiv rectificarea bugetară şi anunţă că va depune un proiect de lege care, pe viitor, va face imposibilă măsluirea acestor date.

Cîţu mai susţine că datele legate de creşterea economică, PIB etc. sunt manipulate de doi ani şi jumătate şi opinează că Dăncilă nu şi-a asumat bugetul pe 2019 fiindcă ştia că acesta este bazat pe date falsificate.

Redăm postarea senatorului:

"Viorica, Orlando şi Tăriceanu au măsluit datele oficiale!

În 2018 bugetul a fost fundamentat pe o creştere economică REALA de 5.5% şi un PIB nominal de 908 miliarde lei.

Ce a urmat este DOVADA unei manipulări de cea mai joasă speţă.

CNSP (Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză n.r.) a mai făcut două estimări până la prima rectificare bugetară.

La prima CNSP estima o creştere economică reală de 6.1% şi un PIB nominal de 924 miliarde lei.

La a doua, cea folosită la rectificarea bugetară, CNSP estima o creştere reală pentru 2018 de 5.5% şi un PIB nominal de ATENTIE… 945 miliarde lei.

În acelaşi timp INS publică datele MĂSURATE în economie. Acestea arată, până la prima rectificare o creştere economică reală de... ATENŢIE ... DOAR 4.2%.

Să înţeleagă TOATĂ lumea.

Datele reale arătau o economie care creşte DOAR cu 4.2% dar ESTIMARILE CNSP, controlată direct de guvern, folosite la rectificarea bugetară arată o economie care ar creşte cu 5.5% şi surpriză un PIB nominal mai mare faţă de cel estimat iniţial cu 37 miliarde lei.

CNSP a continuat manipularea şi la următoarea estimare de toamna când a redus creşterea economică reală pentru 2018 la 4.5% (nu mai avea cum să măsluiască această cifră pentru că este măsurată în economie) dar a CRESCUT PIB nominal la 949 miliarde lei.

Ca să fie clar.

Faţă de estimarea iniţială folosită în buget CNSP a SCĂZUT creşterea economică reală dar în mod FOARTE CIUDAT a CRESCUT PIB nominal.

De ce ar face acest lucru CNSP ?

Astăzi doar un răspuns. Fără estimările BIZARE ale CNSP care scad creşterea economică reală şi cresc PIB nominal, rectificările bugetare TREBUIAU să fie NEGATIVE.

CNSP a crescut ARTIFICIAL PIB nominal ESTIMAT pentru a permite PSD ALDE la rectificarea bugetară să crească estimarea veniturilor care să acopere CRESTEREA cheltuielilor publice neproductive.

Astfel, cu un PIB nominal ESTIMAT mai mare creşterea deficitului bugetar cu două miliarde lei nu ducea la depăşirea pragului de 3% din PIB.

Orice instituţie a statului care este gata să-şi facă treabă şi să-i elimine din sistem pe cei care măsluiesc date pentru PSD ALDE în detrimentul românilor poate să mă contacteze şi le explic mai multe.

Vom arăta cum au furat şi cum au măsluit aceste date în ultimii doi ani şi jumătate. Credeţi că Viorica nu ştia că sunt date falsificate atunci când NU SI-A ASUMAT bugetul pentru 2019?

Întrebarea este pentru voi: trebuie să plătească cei care au minţit, au falsificat date şi au furat din banul public? Eu zic ca da.

P.S. Săptămâna viitoare introduc un proiect de lege care va face IMPOSIBILĂ acest gen de măsluire a datelor oficiale", scrie, pe Facebook, senatorul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne