Voiculescu aruncă o privire în declaraţia de avere a lui Rafila: E impresionantă pentru unul care a lucrat exclusiv la stat

Vlad Voiculescu - gov.ro
Vlad Voiculescu - gov.ro (Epoch Times România)

Fostul ministru Vlad Voiculescu îl acuză de “obrăznicie” pe ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a afirmat, recent, că foştii miniştri USR ar fi dat un “tun” de 25 de milioane de euro prin PNRR pe consultanţă pentru proiecte care ar valora doar 5 milioane.

Voiculescu menţionează că, pe când era ministru, i-ar fi căzut ochii pe un “contract gras de consultanţă din fonduri externe unde era chiar numele domnului Rafila”, contract pe care acesta din urmă nu l-ar mai fi onorat după ce a devenit parlamentar PSD.

“Domnul Rafila declară că nu i se pare firesc ca funcţionari plătiţi 'cu 1.000 de euro pe lună' să fie consiliaţi de consultanţi cu mult mai scumpi decât atât. La prima vedere, pare de bun simţ, ca mai tot ce spune domnul Rafila. Ruptura survine când între vorbele şi faptele domnului Rafila, unde diferenţa este de la cer la pământ. În cea de-a doua zi a scurtului meu mandat la MS mi-au căzut ochii pe un contract gras de consultanţă din fonduri externe unde era chiar numele domnului Rafila, contract pe care nu l-a mai onorat după ce a ajuns parlamentar PSD. Nu cred deloc însă că acela era primul contract de consultanţă din fonduri externe pe care îl primea domnul Rafila de la instituţii publice sau din fonduri publice”, a scris Voiculescu, joi, într-o postare pe Facebook.

Fostul ministru susţine că “obrăznicia” lui Rafila l-a determinat să arunce o privire în declaraţia de avere şi pe CV-ul social-democratului, de unde ar fi aflat că actualul ministru al Sănătăţii ar avea o avere de “milioane de euro”.

“Averea declarată a domnului Rafila constă în:

În conturi modesta suma de: 1.064.500 lei şi 568.000 euro

Câteva mici terenuri:

2,3 hectare la Crevedia

800mp la Otopeni

1040mp la Râşnov

1420mp la Corbeanca

Câteva case:

Casă/Apartament de 127mp în Sectorul 1

Casă/Apartament de 140mp la Voluntari

Casă/Apartament de 330mp la Râşnov

Acţiuni de 368.000 lei

Şi probabil pentru că banii cash îi prisoseau, a mai împrumutat şi prieteni şi membri ai familiei cu modesta sumă de 239.000 euro şi 10.000 lei. Număraţi voi milioanele de euro avere ale domnului Rafila”, a adăugat Vlad Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătăţii subliniază un fapt “surprinzător”, anume acela că “deşi averea [lui Rafila – n.r.] este impresionantă, în CV-ul dumnealui apar EXCLUSIV slujbe la stat”.

“Toţi medicii din România ar trebui să fie milionari, nu-i aşa? Unde aţi minţit, domnule Rafila? În CV sau în declaraţia de avere? Cât aţi câştigat din consultanţă şi pe cine aţi consiliat în ultimii 10 ani, domnule Rafila? Nu de-altceva, dar ştiu că sunteţi un om căruia nu i se pare firesc ca funcţionari plătiţi 'cu 1.000 de euro pe lună' să fie consiliaţi de consultanţi cu mult mai scumpi decât atât”, a conchis Vlad Voiculescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne